Приготування апельсинового кексу.
Родзинкою цього апельсинового кексу є те, що до його складу входить варений апельсин, який надає випічці особливої структури та смаку.
Кекс я випікала у силіконовій формі розміром 27х10х7 см.

Апельсин добре помити содою. Залити водою, довести до кипіння і варити, накривши кришкою, приблизно 1,5 год. до м’якості.

Потім апельсин трошки остудити, розрізати і обов’язково вибрати всі кісточки, інакше кекс буде неприємно гірчити.

Потім варений апельсин подрібнити блендером в пюре.

До масла (масло, як і всі інші інгредієнти для кексу, повинноі бути кімнатної температури) додати цукор і збити міксером.

До збитого масла по одному додати яйця, кожен раз ретельно збиваючи міксером.

До отриманої маси додати апельсинове пюре. Збити міксером.

Потім всипати просіяне борошно, перемішане з розпушувачем. І знову ретельно, на малій швидкості перемішати міксером.

Тісто викласти у змащену рафінованою олією форму і випікати в розігрітій до 180 °С духовці 40-45 хв.

Після цього кекс вийняти з форми і охолодити на решітці. Потім кекс щедро присипати цукровою пудрою. Апельсиновий кекс готовий.