Приготування:
Кількість цибулі в цьому рецепті залежить від кількості ніжок печериць і повинна складати 1/2 від маси ніжок печериць.

Гриби промити, добре просушити, відділити ніжки від шапочок. Ніжки і шапочки очистити від плівки.

Цибулю нарізати дрібними кубиками.

Обсмажити цибулю на вершковому маслі протягом 5 хв., до напівпрозорого стану, періодично помішуючи.

Тим часом нарізати дрібними кубиками ніжки грибів.

Подрібнені ніжки додати в сковорідку, зразу за ними додати 1 ст. л. лимонного соку, збільшити вогонь і смажити, помішуючи, протягом 10 хв. Лимонний сік тут додається для того, щоб гриби не темніли під час смаження, ну і для смаку, звичайно.

Тим часом посікти петрушку і змішати її з 1/2 ст. л. лимонного соку.

До грибів з цибулею додати петрушку, посолити, поперчити, додати 1/2 ч. л. меленого мускатного горіху і смажити протягом 2 хв. до випаровування лимонного соку.

Шапочки печериць висипати в посудину, полити оливковою олією і все перемішати руками.

Шапочки грибів викласти на деко, злегка посолити і всередину покласти по невеликому шматочку масла. Деко помістити у розігріту до 180 °С духовку і випікати 15-20 хв. Якщо вам не до вподоби жирна їжа, масла кладіть менше.

Коли шапочки грибів підрум'яняться - вийняти деко з духовки.

В гарячі шапочки накласти фаршеву суміш і подавати до столу. Фаршировані печериці готові.