Сьомга слабосолена
Інгредієнти:
- філе сьомги - 1 кг
- сіль - 2 ст. л.
- цукор - 1 ст. л.
- оливкова олія - 2 ст. л. (за бажанням)
Приготування:

Філе сьомги промити в холодній воді, просушити салфетками, чи тканиною і нарізати тонкими шматками товщиною 5-10 мм. Якщо ніж гострий, то нарізати шматки потрібної товщини не важко =)

Змішати 2 ст. л. солі і 1 ст. л. цукру.

Дно посудини посипати сіллю з цукром. Рибу краще солити в емальованій, або керамічній посудині, але не в металевій.

Викласти шар риби, скропити оливковою олією і знову посолити, викладаючи таким чином шар за шаром, поки не викладете всю рибу.

Коли риба викладена, закрити посудину кришкою і поставити в холодильник. Через 12-16 годин слабосолена сьомга готова.
Перед подачею скропити шматки риби лимонним соком.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!