Приготування пампушків з часником:
Ці ароматні пухкенькі пампушки гарно смакують з червоним борщем.

В посудині розпустити дріжджі. Для цього дріжджі подрібнити, посипати цукром (2 ч. л.) і залишити на 5 хв. Потім перетерти ложкою.

До дріжджів додати солі і теплого молока (35 °С).

Слідом додати лимонний сік.

Потім в посудину висипати приблизно 300 г просіяного борошна, перемішати ложкою.

Після цього додати олію. Знову все перемішати.

Далі додати решту борошна і замісити ніжне еластичне тісто, що трохи липне до рук. Борошно слід додавати поступово, орієнтуючись не лише на вказану кількість борошна, але й на консистенцію тіста. Потім тісто перекласти у велику посудину, змащену рослинною олією. Тісто також змастити олією. Посудину з тістом накрити рушничком і поставити в тепле місце на 1 год. щоб підійшло. Потім тісто обім’яти і залишити ще на 30 хв.

Тісто знову злегка обім’яти і сформувати невеличкі кульки. Викласти їх на змащене олією деко так, щоб відстань між ними була приблизно 1 см. Накрити деко з пампушками рушничком і залишити ще на 20 хв., щоб підросли.

Коли пампушки підросли, – змастити їх злегка збитим яйцем. Випікати в розігрітій до 200 °С духовці приблизно 25 хв.

Тим часом готуємо часникову заправку. В невелику посудину викласти січену зелень, додати олію, воду, сіль і вичавлений часник. Все ретельно перемішати.

Спечені пампушки вийняти з духовки і одразу ж змастити часниковою заправкою.

Потім пампушки накрити харчовою плівкою і залишити на 15-20 хв. щоб вони пройшлись заправкою і трошки зм’якли.

Пампушки з часником готові.