Чахохбілі
Інгредієнти:
- курячі стегна - 1 кг
- помідори - 500 г
- ріпчаста цибуля - 400 г
- болгарський перець - 150 г
- часник - 5-6 зубчиків
- петрушка - 1 пучок
- коріандр - 1 ч. л.
- хмелі-сунелі - 1 / 2 ч. л.
- мелений гострий червоний перець - 1 / 2 ч. л.
- свіжомелений чорний перець, сіль - за смаком
- вода - 1 склянка (200 г)
Приготування чахохбілі.

Курячі стегна промити, обсушити і нарізати крупними шматками.

Цибулю очистити, нарізати півкільцями.

Помідори занурити в киплячу воду на 20 с., потім обдати холодною водою і зняти шкірку. Очищені томати порізати кубиками.

Болгарський перець очистити від насіння і плодоніжки, нарізати короткою соломкою.

На гарячій сковороді розігріти соняшникову олію (1-2 ст. л.), викласти туди курячі стегна і на великому вогні рівномірно обсмажити їх до рум’яної скоринки. Солі наразі не додавати!

Потім додати нарізану цибулю і, час від часу помішуючи, смажити 5 хв. на великому вогні.
Обсмажені стегна і цибулю викласти в сотейник.

Слідом викласти нарізані помідори і болгарський перець, налити воду.

Потім вміст сотейника добре посолити, поперчити, додати коріандр, хмелі-сунелі і червоний гострий перець. Все перемішати, швидко довести до кипіння, накрити кришкою і на малому вогні варити приблизно 20 хв., до готовності курки.

Тим часом зелень петрушки і часник подрібнити ножем.

Коли курятина готова, – сотейник відставити з вогню, викласти туди часник і петрушку, перемішати, накрити кришкою і дати настоятися 5-10 хв. Чахохбілі готове.
Подавати чахохбілі з рисом, притрусивши січеною зеленню петрушки.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!