Салат “Шопський”
Інгредієнти:
- болгарський перець - 400 г
- помідори - 400 г
- огірки - 300 г
- цибуля (бажано салатна) - 50 г
- бринза - 200-250 г
- петрушка - невеликий пучок
- оливкова олія
- винний оцет (за бажанням)
- сіль, чорний мелений перець

Приготування шопського салату.

Болгарський перець помити, обсушити, змастити оливковою олією і запекти в духовці при максимальній температурі до чорних плямок, періодично його обертаючи. Можна скористатися грилем.

Тим часом. Цибулю очистити і нарізати тоненькою короткою соломкою.

Огірки помити, порізати кубиками.

Помідори також помити і порізати кубиками. Шматочки томатів відділити від соку, що витік при їх нарізанні. Щоб в салаті не було зайвої рідини, сік додавати не будемо.

Запечений перець загорнути в поліетиленовий пакет на 5 хв. Потім очистити його від шкірки, плодоніжки і насіння. Порізати короткою соломкою.

Листя петрушки відділити від стебел і посікти ножем.

Всі підготовлені продукти (цибулю, помідори, огірки, болгарський перець, петрушку) викласти в посудину, посолити, поперчити і перемішати.

Потім додати винний оцет і оливкову олію. Знову все перемішати.

Салат викласти в порційні тарілки і кожну порцію щедро притрусити тертою бринзою. За бажанням можна прикрасити петрушкою. Салат “Шопський” готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!