Морква по-корейськи
Інгредієнти:
- морква - 500 г
- ріпчаста цибуля - 150 г
- часник - 3-4 зубчики
- соняшникова рафінована олія - 100 мл.
- оцет 9% - 1-2 ст. л.
- цукор - 1 ч. л.
- коріандр - 1 ч. л.
- червоний пекучий перець - 1 / 4 ч. л. (або за смаком)
- сіль, свіжомелений чорний перець - за смаком

Приготування моркви по-корейськи.

Моркву помити, почистити і натерти на терці для корейської моркви, посолити, злегка пом’яти рукою і залишити на 15-20 хв. Потім, за бажанням, сік, що пустить морква, можна злити, але моркву відтискати не потрібно.

Цибулю очистити і нарізати крупними шматками.

На сковорідці розігріти олію, викласти цибулю і підсмажити її до коричневого кольору. Потім цибулю вийняти зі сковорідки, вона нам більше не знадобиться.

Поки смажиться цибуля, змолоти, або перетерти в ступці коріандр, чорний і червоний пекучий перець.

До моркви викласти перетерті спеції, вичавлений через часникодавку часник, цукор і оцет.

Потім до моркви вилити розжарену олію, що залишилася після смаження цибулі. Все ретельно перемішати і залишити на 1-2 год., або й більше, від цього морква стане ще смачніша.

Морква по-корейськи готова.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!