Баклажани фаршировані
Інгредієнти:
- баклажани - 500 г
- фарш (я брала свинячий) - 300 г
- помідори - 250 г
- цибуля - 200 г
- сир твердий - 100 г
- часник - 3-4 зубчики
- соняшникова олія
- сіль, перець
Приготування:

Баклажани помити, розрізати вздовж на дві частини, ножем чи ложкою вибрати м'якоть.

Очищені баклажани посолити і залишити на півгодини, потім промити в холодній воді щоб вони не гірчили.

М'якоть покласти в посуду з холодною водою на півгодини (також щоб позбутися гіркоти і під час смаження баклажани будуть вбирати менше олії).

Цибулю і часник подрібнити.

Розігріти сковорідку і на олії обсмажити цибулю і часник до золотистого кольору.

Додати фарш і добре обсмажити протягом 10 хв.

Помідори ошпарити окропом, очистити від шкірки і нарізати кубиками.

М'якоть баклажанів відтиснути від води і нарізати дрібними кубиками.

Коли фарш обсмажився додати нарізані кубиками помідори і м'якоть баклажанів, посолити (соліть обережно, тому що баклажани хоч і промиті, але солені) і поперчити.

Накласти фарш у половинки баклажанів.

Натерти сир на дрібній терці.

Посипати баклажани тертим сиром і випікати в розігрітій до 180 °С духовці протягом 30-35 хв. Баклажани фаршировані готові.
При подачі прикрасити подрібненою зеленню петрушки чи кропу.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!