Пиріг з вишнями та сиром
Інгредієнти для сиркової маси:
- сир кисломолочний (в мене 5% жирності) - 500 г
- цукор - 100 г (або за смаком)
- яйця - 3 шт.
- вершкове масло (розм’якле) - 50 г
- цедра одного лимона
- сік лимона - 1 ст. л. (або за смаком)
- манна крупа - 1 ст. л.
- ванільний цукор - 1 ч. л.
Інгредієнти для пісочних крихт:
- борошно - 280 г
- цукор - 100 г
- какао порошок - 2 ст. л.
- сода гашена лимонним соком - 1 / 2 ч. л.
- вершкове масло - 150 г
А також:

Приготування пирога з вишнями та сиром.

Готуємо сиркову масу. Щоб в сирі не було грудочок, його бажано перетерти через сито або пропустити через м’ясорубку.

До сиру додати розм’якле масло, манну крупу, ванільний цукор, цедру і сік лимона. Перемішати.

В окремій посудині яйця збити з цукром...

... і додати їх до сиркової маси. Все ретельно перемішати або збити міксером.

Готуємо пісочні крихти. У велику посудину просіяти борошно.

До борошна додати цукор, какао і гашену лимонним соком соду. Перемішати.

Слідом додати холодне масло.

Все ретельно перетерти рукою до стану дрібних крихт.

Пісочні крихти (1 / 4 відкласти) рівномірно викласти у змащену вершковим маслом форму.

На крихти викласти вишні (вишні слід заздалегідь повністю розморозити і злегка відтиснути від зайвої рідини).

На вишні рівномірно викласти сиркову масу.

Сиркову масу зверху притрусити пісочними крихтами, що залишилися. Пиріг випікати у розігрітій до 180 °С духовці 40-45 хв.

Спечений пиріг повністю охолодити при кімнатній температурі і на 2-3 год. (можна наніч) покласти в холодильник. Такий пиріг зручніше їсти ложкою. Пиріг з вишнями та сиром готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!