Приготування квасолі з тушкованими овочами.
Приготувала цю страву за порадою моєї дорогенької подруги Оксанки, і не пошкодувала,– це справді смачно, та ще й дуже доречно в період посту. Оксаночко, дякую тобі ! :)
Подавати таку квасолю можна як гарнір чи як основну страву. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 4-5 порцій, це вже залежить від апетиту :)

Квасолю залити водою і залишити наніч.

Потім квасолю залити чистою водою, довести до кипіння, додати лавровий лист, посолити, накрити кришкою і на малому вогні варити приблизно 1-1,5 год. до готовності. Щоб квасоля не полущилася, її слід залишити на деякий час у воді, де вона варилась. Після того, як вода охолоне, квасолю відкинути на друшляк.

Цибулю очистити від шкірки і нарізати півкільцями.

Почищену моркву потерти на крупній терці.

Помідори опустити на 20 с. в окріп, охолодити під струменем холодної води, зняти шкірку і подрібнити в блендері або дрібно порізати ножем.

Порізану цибулю обсмажити на соняшниковій олії до прозорого стану.

Додати моркву, трохи посолити і на невеликому вогні тушкувати приблизно 10 хв., поки морква добре не зм’якне.

Потім до моркви з цибулею додати подрібнені томати і вже на середньому вогні, періодично помішуючи, тушкувати ще 5 хв.

Після цього до овочів викласти зварену квасолю, перемішати. При потребі досолити, поперчити, витиснути через часникодавку часник, знову перемішати…

…і відставити з вогню. При подачі страву посипати січеною зеленню петрушки чи кінзи. Квасоля з тушкованими овочами готова.