Чілі кон карне
Інгредієнти:
- яловичина - 500 г
- помідори у власному соці - 500 г чи свіжі - 600 г
- темна консервована квасоля - 400 г
- ріпчаста цибуля - 150 г
- часник - 2 зубчики
- болгарський перець - 200 г
- перець чілі - 1-2 шт
- спеції: червоний пекучий мелений перець, орегано, зіра - по одній ч. л. або за смаком
- рослинна олія для смаження
- сіль, цукор за смаком

Приготування чілі кон карне.

Цибулю очистити і порізати кубиками.

Перець чілі, очищений від насіння і часник подрібнити ножем.

Болгарський перець очистити від плодоніжки, насіння і порізати короткою соломкою.

М’ясо очистити від плівок і нарізати невеликими кубиками або пропустити через м’ясорубку.

Цибулю та часник трошки обсмажити до прозорого стану.

Потім викласти м’ясо і смажити на великому вогні, час від часу помішуючи, приблизно 15 хв.

До обсмаженого м’яса додати болгарський перець, перець чілі і спеції (орегано, зіра, гострий перець). Посолити, перемішати і смажити 5 хв.

Після цього додати подрібнені помідори (без шкірки) і, щоб зробити страву рідшою, трохи води (я додала 100 мл). Накрити кришкою і тушкувати на малому вогні приблизно 40 хв. (до м’якості м’яса).

Страву при потребі досолити, додати дрібку цукру, квасолю (без рідини), перемішати і тушкувати все разом ще 5-10 хв.

До страви додати порізану зелень петрушки і відставити з вогню. Чілі кон карне готове.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!