Запечена картопля з йогуртовим соусом
Інгредієнти:
- картопля - 1 кг
- майоран - 2-3 ч. л.
- сіль, чорний мелений перець
- рослинна олія (в мене оливкова) - 1-2 ст. л.
Інгредієнти для соусу:
- йогурт натуральний (без цукру) - 100 мл
- яйця - 2 шт.
- сметана - 1 ст. л.
- гірчиця (у мене баварська) - 0,5 ч. л.
- кріп, петрушка - по 2-3 гілочки
- зелена цибуля - 3 пера
- часник - 1 зубчик
- сіль

Приготування запеченої картоплі з йогуртовим соусом.

Картоплю помити, очистити від шкірки і порізати дольками (як на фото).

Картоплю залити водою, довести до кипіння і варити 4-5 хв. Потім воду злити. Підварену картоплю промити холодною водою.

Картоплю посолити, поперчити, додати майоран і олію. Ретельно перемішати.

Після того картоплю викласти на деко, помістити в розігріту до 200 °С духовку і випікати приблизно 1 год., до готовності. Через півгодини після випікання картоплю слід перемішати.

А тепер можна теплі хрусткі шматочки картоплі макати в соус і насолоджуватись, бо це справді дуже смачно :) Картопля запечена з йогуртовим соусом готова.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!