Приготування тістечок з ревенем.
Дуже смачні тістечка з ніжним тістом, солодкою хрусткою скоринкою і кислуватою начинкою. А щоб тістечка вийшли ще й акуратними і красивими, раджу брати тоненькі стебла ревеню, або ж грубі стебла поздовжньо розрізати навпіл.
Із вказаної кількості інгредієнтів у мене вийшло 25 тістечок довжиною 7 см.

Просіяне борошно перемішати з цукром, ванільним цукром і сіллю, додати порізане кубиками вершкове масло. Всі ігнредієнти добре перетерти рукою.

Жовток відділити від білка. Білок відкласти, поки що він нам не знадобиться. В окремій посудині перемішати жовток з холодною водою і додати до перетертого з маслом борошна.

Замісити тісто, загорнути його в поліетиленовий пакет і покласти в холодильник на 20-30 хв.

Ревінь очистити від шкірки і нарізати шматочками довжиною приблизно 7 см.

Білок злегка збити.

Цукор перемішати з корицею.

На присипаній борошном стільниці тоненько (приблизно 2 мм) розкачати тісто. Під час розкачування тісту слід надати форму прямокутника. Розкачане тісто розрізати на смужки шириною 7 см.

На край тіста покласти шматочок ревеню і загорнути його так, …

…щоб край тіста трошки заходив на основну частину тіста (як на фото). Тістечко відрізати від смужки і трошки притиснути його до стільниці, щоб склеїти краї тіста. Таким чином сформувати й інші тістечка.

Тістечка обмакати в білку.

А потім обваляти в цукрі з корицею.

На деко застелене пергаментним папером викласти тістечка швом донизу і випікати у заздалегідь розігрітій до 180°С духовці 15-20 хв.

Тістечка з ревенем готові.