
Бекон порізати на смужки, викласти на розігріту сковорідку і добре обсмажити, щоб витопився весь жир. На цьому жирі будемо смажити м’ясо. Потім обсмажений бекон викласти на окрему тарілку.

М’ясо порізати кубиками зі стороною приблизно 3 см.

Викласти м’ясо на дуже гарячу сковорідку, де смажився бекон, і обсмажити його рівномірно до рум’яної скоринки. Потім перекласти його на тарілку до бекону. Щоб м’ясо смажилось, а не тушкувалось, – на сковорідку його слід викладати одним шаром. Тому я обсмажила спочатку одну частину м’яса, а потім іншу.

Цибулю, моркву та часник очистити від шкірки і дрібно порізати, як на фото.

Порізані овочі викласти на сковорідку, де смажилось м’ясо і на жирі, що залишився, смажити на невеликому вогні приблизно 10 хв.

Після того до овочів додати боршно і, помішуючи, смажити 1 хв. При потребі можна додати трошки олії.

Додати томатну пасту і ретельно перемішати.

Потім до овочів викласти обсмажене м’ясо і бекон. В мене сковорідка великого розміру, тому я продовжила готувати страву в ній. Якщо у вас сковорідка невелика,– овочі з м’ясом перекладіть в каструлю чи сотейник. Потім до овочів з м’ясом додати вино…

…і бульйон чи воду. Страву довести до кипіння, посолити, поперчити, вогонь зменшити до мінімального, накрити кришкою і тушкувати 2,5-3 год., поки м’ясо не стане дуже ніжним та м’яким.

Гриби помити, обсушити і розрізати на 2-4 частини, залежно від розміру.

На сковорідці розтопити вершкове масло, викласти гриби і обсмажити їх на середньому вогні до золотистого кольору.

До вже готового м’яса додати обсмажені гриби та сушений тим’ян, а також гілочки петрушки та лавровий лист, які слід зв’язати ниточкою.

Страву перемішати, при потребі досолити, накрити кришкою і на невеликому вогні тушкувати ще 20-30 хв. В кінці приготування лавровий лист і зелень петрушки вийняти. Яловичина по-бургундськи готова.