Овочевий салат зі сирними кульками
Інгредієнти:
- листя салату - 1 пучок
- помідори (бажано маленькі) - 200 г
- солодкий болгарський перець - 200 г
- оливки без кісточок (чорні) - 20 шт.
- ріпчаста цибуля - 50 г
Інгредієнти для заправки:
- рослинна олія (у мене оливкова) - 2 ст. л.
- лимонний сік або бальзамічний оцет - 1 ст. л.
- сіль, чорний мелений перець за смаком
Інгредієнти для сирних кульок:
- кисломолочний сир (однорідний) - 120 г
- часник - 1 зубчик
- сіль, чорний мелений перець за смаком
- кріп - 1 пучок

Приготування овочевого салату зі сирними кульками. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить приблизно 4 порції салату.

Помідори розрізати навпіл або на четвертинки, залежно від розміру.

Болгарський перець очистити від плодоніжки і насіння та порізати короткою соломкою.

Оливки розрізати навпіл або залишити цілими.

Цибулю тоненько нарізати півкільцями, трошки посолити, скропити оцтом чи лимонним соком і трошки помняти рукою.

Готуємо заправку. В посудину налити оливкову олію, лимонний сік, додати сіль, перець та ретельно все перемішати. Заправка готова.
В салатницю викласти підготовлені овочі (болгарський перець, помідори, оливки і цибулю), полити їх заправкою, перемішати. Трошки заправки можна залишити на потім, щоб полити сирні кульки.

Готуємо сирні кульки. Сир помняти виделкою, посолити, поперчити, додати вичавлений через часникодавку часник і ретельно перемішати. Якщо сир надто сухий, – додайте трошки сметани.

Зелень кропу (крім грубих стебел) дрібно посікти ножем. З отриманої сирної маси сформувати невеликі кульки (у мене вийшло 16 шт.) і обкатати їх в подрібненій зелені кропу.

На порційні тарілки викласти листя салату. Якщо листя велике,– слід порвати його руками.

На листя салату викласти заправлені овочі, зверху – сирні кульки. Кульки полити заправкою, що залишилася. Овочевий салат зі сирними кульками готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!