Приготування зеленого борщу:
Готуючи цей смачний весняний суп зі щавлю, я завжди додаю в процесі варіння сметану. Тому важливо, щоб вона була домашньою. Магазинна сметана під час варіння звурдитися, – від чого суп матиме неестетичний вигляд.

Картоплю почистити, порізати кубиками.

Моркву почистити, порізати кільцями.

Цибулю почистити і зробити надріз навхрест.

Картоплю, цибулю, моркву викласти в каструлю з киплячою водою. Поварити 10 хв.

Потім додати промитий рис, посолити і поварити ще 10 хв.

Тим часом жовтки відділити від білків.

Білки крупно порізати.

Жовтки перетерти зі сметаною до однорідної маси.

Перетерті зі сметаною жовтки додати в каструлю.

Слідом додати порізані білки. Довести до кипіння і поварити 1-2 хв.

Тим часом помити щавель, очистити від стебел і нарізати.

Зелену цибулю подрібнити.

Додати в каструлю лавровий лист.

Слідом додати порізаний щавель і...

...зелену цибулю. Довести до кипіння, накрити кришкою і відставити з вогню. Дати настоятися 10-15 хв.

При подачі поперчити свіжомеленим чорним перцем. Суп зі щавлю (зелений борщ) готовий.