Вареники з лівером

Вареники з лівером. Рецепт приготування.
Інгредієнти для начинки:
  • яловичий лівер (серце і легені) - 1,2 кг
  • ріпчаста цибуля - 300 г
  • соняшникова олія для смаження
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком
Інгредієнти для тіста:
  • борошно - 500 г
  • вода - приблизно 250 мл.
  • сметана - 3 ст. л.
  • сода харчова - 1 / 3 ч. л.
А також:
  • вершкове масло
  • сіль
Вареники з лівером.
Приготування вареників з лівером.
Серце і легені очищені, промиті і нарізані шматками.
Серце очистити від жиру, легені від “трубок”, нарізати невеликими шматками, добре промити.
Нарізані серце і легені варяться.
Легені з серцем викласти в каструлю, залити водою, посолити, швидко довести до кипіння, зняти піну і варити до готовності (приблизно 1,5 год.). При бажанні, за півгодини до готовності можна додати очищену цілу цибулину і лавровий лист.
Цибуля обсмажується.
Цибулю очистити від шкірки, нарізати кубиками і обсмажити на соняшниковій олії до золотистого кольору.
Лівер, пропущений через м’ясорубку.
Зварені серце та легені промити під проточною водою і пропустити через м’ясорубку.
До меленого ліверу додаємо смажену цибулю, сіль, перець.
Додати смажену цибулю (з олією), 2-3 ст. л. бульйону, в якому варився лівер, посолити, поперчити і добре помнути рукою чи ложкою.
Додаємо до борошна сіль і соду.
Готуємо тісто для вареників. В глибоку посудину просіяти борошно, додати соду, перемішати.
Додаємо сметану.
Потім додати сметану, злегка перемішати.
Додаємо воду.
Поступово вливаючи воду, замісити тісто.
Тісто готове.
Готове тісто повинно бути ніжне і еластичне. При бажанні тісто можна загорнути в харчову плівку і покласти на 30-40 хв. в холодильник.
Розкачане тісто.
Потім тісто розділити на дві частини. Одну частину на присипаній борошном стільниці розкачати в круг товщиною приблизно 2 мм. Склянкою витиснути кружечки, рештки додати до тіста, що залишилося.
Вареник з лівером.
На кружечки викласти начинку і зліпити вареники (як на фото).
Вареники з лівером варяться.
Вареники викласти в киплячу підсолену воду, швидко довести до кипіння і на середньому вогні варити приблизно 3 хв. до готовності тіста.
Вареники з лівером готові.
Готові вареники викласти в порційні тарілки, полити розтопленим, злегка підсоленим вершковим маслом. Вареники з лівером готові.
Вареники з лівером при подачі можна притрусити подрібненою зеленою цибулею.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 69877
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-11-15
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (9):Анна | 2013-05-04
Ну дуже смачно виглядають ваші вареники. З лівером не пробувала. Дякую за ідею.. і за гарні рецепти!!!
Марія | 2013-10-21
Вареники дуже ніжні! Дякую за рецепт! А чи можна їх в морозилку ставити? Дякую.
Люба | 2013-10-21
Марія, звичайно можна :)
Оксана | 2016-02-20
Я в тісто додаю 2 яйця на 1 кг муки, олія 2 ст.л. (тісто еластичне), і перед замісом, вливаю кип’яток до муки, але обережно, щоб кип’яток не торкався яйця. А потім під час замісу замість води – газована мінералка. Тісто дуже ніжне, еластичне.
Ніна | 2016-10-15
Яйце в тісті дає твердість.
Оксана | 2016-12-11
Вареники дуже смачні...Дякую
Люба | 2016-12-11
На здоров’я :)
Іваночка | 2017-11-10
Просто смакотулька! Нічого смачнічого не пробувала, вся сім’я в захваті))) Дякуємо)))
Люба | 2017-11-10
Прошу :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору