Деруни з сиром
Інгредієнти:
- картопля - 1 кг
- цибуля - 200 г
- яйця - 2 шт.
- часник - 2 зубчики
- борошно - 2 ст. л. (з вершком)
- сметана - 2 ст. л.
- сіль, чорний мелений перець
- олія для смаження
Для начинки:
- сир кисломолочний - 250 г
- часник - 1 зубчик
- яйця - 1 шт.
- сметана - 1 ст. л.
- зелень кропу - півпучка
- сіль, чорний мелений перець

Приготування дерунів з сиром.

Готуємо начинку. Зелень кропу дрібно посікти ножем.

Сир викласти в посудину, додати сметану і розім’яти виделкою, потім додати яйце, посолити, поперчити і ретельно перемішати.

До сиру вичавити часник і додати зелень кропу.

Все перемішати. Начинка готова.

Готуємо картопляне “тісто”. Картоплю і цибулю очистити від шкірки. Спочатку на дрібній терці (тій, що без зубчиків) натерти цибулю та часник.

Потім натерти картоплю (картоплю я тру на дрібній терці з зубчиками), періодично перемішуючи її з цибулею – сік цибулі не дасть картоплі швидко потемніти.

До картопляної маси додати яйця, борошно, сметану, сіль та перець і добре перемішати.

У сковороді розігріти олію. Столовою ложкою набирати картопляну масу і викласти на сковорідку круглі тоненькі оладки. На оладки викласти сирну начинку і злегка її розрівняти (як на фото).

Сирну начинку рівномірно “прикрити” картопляною масою (приблизно пів столової ложки на оладку).

Деруни з кожного боку обсмажити на середньому вогні до рум’яної скоринки. Подавати страву теплою зі сметаною. Деруни з сиром готові.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!