Деруни з сиром
Інгредієнти:
- картопля - 1 кг
- цибуля - 200 г
- яйця - 2 шт.
- часник - 2 зубчики
- борошно - 2 ст. л. (з вершком)
- сметана - 2 ст. л.
- сіль, чорний мелений перець
- олія для смаження
Для начинки:
- сир кисломолочний - 250 г
- часник - 1 зубчик
- яйця - 1 шт.
- сметана - 1 ст. л.
- зелень кропу - півпучка
- сіль, чорний мелений перець
Приготування дерунів з сиром.
Готуємо начинку. Зелень кропу дрібно посікти ножем.
Сир викласти в посудину, додати сметану і розім’яти виделкою, потім додати яйце, посолити, поперчити і ретельно перемішати.
До сиру вичавити часник і додати зелень кропу.
Все перемішати. Начинка готова.
Готуємо картопляне “тісто”. Картоплю і цибулю очистити від шкірки. Спочатку на дрібній терці (тій, що без зубчиків) натерти цибулю та часник.
Потім натерти картоплю (картоплю я тру на дрібній терці з зубчиками), періодично перемішуючи її з цибулею – сік цибулі не дасть картоплі швидко потемніти.
До картопляної маси додати яйця, борошно, сметану, сіль та перець і добре перемішати.
У сковороді розігріти олію. Столовою ложкою набирати картопляну масу і викласти на сковорідку круглі тоненькі оладки. На оладки викласти сирну начинку і злегка її розрівняти (як на фото).
Сирну начинку рівномірно “прикрити” картопляною масою (приблизно пів столової ложки на оладку).
Деруни з кожного боку обсмажити на середньому вогні до рум’яної скоринки. Подавати страву теплою зі сметаною. Деруни з сиром готові.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 62633
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-09-20
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (20):Привіт дуже апетитно виглядають, а без кропу можна???????
Ірина, звичайно, можна, але з кропом буде смачніше :)
Привіт:) Дякую за дуже добрий рецепт, але я щось трошки мабуть пересмажив деруни, скільки приблизно на одну сторону треба часу, підкажіть будь ласка?
Андрій, смажити деруни слід до рум’яної скоринки, а час приготування залежить від величини вогню, на якому готуєте. Просто не відходьте далеко від плити і час від часу перевіряйте ступінь готовності страви :)
Зробила за вашим рецептом, тільки без начиння, вийшло вдало, дуже сподобалось. Дякую!
А без перцю можна???
Дуже смачні деруни!!! Я готувала багато страв з вашого сайту. Все дуже смачне. Я вам бажаю натхнення і чекаю на ваші нові творіння! Спасибі!
Наталю, дякую за теплі слова, було дуже приємно читати Ваш відгук! Всього Вам найкращого :)
Люба, приготувала деруни за Вашим рецептом і вийшло дуже-дуже смачно! До цього готувала деруни багато разів за іншими рецептами, адже в Західній Україні деруни не готує хіба що лінивий або хто на дієті:))) Дякую за цей надзвичайно вдалий варіант! Робила усе як описано, з сиром і кропом! Смакота!!! Рекомендую!
Маріє, на здоров’я! Рада, що рецепт Вам так сподобався :)
Такі деруни часто робила мама... Дякую, що нагадали рецепт. Проте ще смачніше, якщо після перевертання на другий бік їх накрити кришкою (вони ніби тушаться і стають пухкими).
Надіє, дякую за відгук :)
Скажіть, будь ласка, чи можна замість кропу нарізати дрібненько цибулю зелену?
Тетяно, з зеленою цибулькою теж буде смачно :)
Деруни надзвичайні смачні:-)
Дуже смачно, і сильно дякую!
Дуже чудові деруни! Вся родина смакувала! Особливо тато просив добавки. І завжди на сніданок. Дякую!
Євгене, і Вам дякую за гарний відгук!