Готуємо тушковану капусту.
Тушкована капуста за цим простим покроковим рецептом готується на раз-два, а з’їдається ще швидше! Пропонуємо пісний варіант даної страви, але, за бажанням, така капуста може бути приготована з грибами, м’ясом, картоплею та ін.
Ріпчасту цибулю нарізати чвертькільцями. Моркву нарізати соломкою. На великій сковороді або в каструлі розігріти соняшникову рафіновану олію. Викласти цибулю та моркву. На середньому вогні смажити 10 хв., періодично помішуючи.
Часник нарізати дрібною соломкою, додати до моркви з цибулею. Посолити.
За бажанням додати кмин. Смажити 1 хв.
Додати томатну пасту. Смажити 3 хв.
Всипати порошок солодкої паприки.
Додати половину заздалегідь нашаткованої білокачанної капусти.
Перемішати, посолити.
Додати решту капусти, влити воду.
Зменшити вогонь і тушкувати під кришкою 30-40 хв до бажаної готовності. Під час тушкування капусту 3-4 рази перемішати.
Додати чорний мелений перець, подрібнену зелень петрушки та кропу і лавровий лист.
Перемішати, тушкувати під кришкою ще 5 хв. Тушкована капуста готова.