Лоранський пиріг
Інгредієнти для тіста:
- пшеничне борошно - 250 г
- яйця - 1 шт.
- вершкове масло або маргарин - 100 г
- холодна вода - 3 ст. л.
- дрібка солі
Інгредієнти для начинки:
- гриби (печериці) - 400 г
- куряче філе - 300 г
- броколі (суцвіття) - 200 г
- ріпчаста цибуля - 150 г
- соняшникова рафінована олія - для смаження
- сіль, чорний мелений перець - за смаком
Інгредієнти для заливки:
- вершки (у мене 20% жирності) - 200 г
- напівтвердий сир типу Гауда, Голандський - 150 г
- яйця - 2 шт.
- мускатний горіх (порошок) - 1 / 2 ч. л.(за бажанням)
Приготування Лоранського пирога.
Пиріг я випікала у формі з високими бортиками діаметром 26 см.
Готуємо тісто. Просіяне борошно добре перетерти рукою з холодним вершковим маслом.
Додати яйце, дрібку солі і трошки перемішати з борошном.
Потім додати 3 ст. л. холодної води і…
…замісити ніжне м’яке тісто, що не липне до рук. Тісто загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 30-40 хв.
Тим часом готуємо начинку. Почищену цибулю порізати кубиками.
Броколі розібрати на дрібні суцвіття.
Гриби нарізати плястерками.
Відварене у підсоленій воді куряче філе (варити приблизно 20 хв. після закипання води) порізати кубиками.
На рослинній олії обсмажити цибулю до прозорого стану.
Додати гриби, добре посолити, поперчити і, помішуючи, смажити 10 хв. на невеликому вогні.
Потім викласти броколі і, так само помішуючи, смажити 5-7 хв.
Далі додати порізане куряче філе, перемішати, при потребі досолити і через 2-3 хв. відставити з вогню.
Готуємо заливку. Яйця збити вінчиком до однорідного стану, додати вершки, добре перемішати.
Слідом додати сир, натертий на терці з малими отворами. При бажанні, додати мускатний горіх і сіль. Перемішати.
На присипаній борошном стільниці охолоджене тісто розкачати вкруг, діаметром трохи більшим за діаметр форми, в якій беде випікатися пиріг. Тісто викласти у форму, змащену рослинною олією, і сформувати бортики.
На тісто викласти начинку, розрівняти її і…
…рівномірно залити яєчно-сирною сумішшю.
Випікати пиріг у розігрітій до 180 °С духовці, приблизно 40 хв. Лоранський пиріг готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 29404
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2015-05-07
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (15):Мій улюблений пиріг, дякую Вам Люба за смачні рецепти!
Дуже смачно виходить) дякую Вам ;-)
Дуже смачно вийшло. Дякую, за рецепт!
Він просто офігенний! Обожнюю вашу сторінку, я вже стільки всього готувала! І мій чоловік любить Ваші рецепти.
Людмило, приємно було читати Ваш відгук :) Дякую!
Дуже дякую за смачненький рецепт. Вчора приготувала всім сподобалось. За вашими рецептами готувати дуже легко!!!
Дуже смачним вийшов пиріг. Щиро дякую за ваші рецепти, вже не один спробувала – кожний наступний кращий за попередній :)
Марто, на здоров’я! Щиро дякую за добрі слова :)
Доброго дня! Підкажіть, будь ласка, який діаметр вашої форми? І чи можна використовувати форму, як на торт?)
Доброго дня, Марто! Я випікала пиріг у формі діаметром 26 см. І форму, як на торт, використовувати можна :)
Щиро дякую за рецепт) Неперевершено смачно )))))
Ганно, рада, що пиріг вам так сподобався :)