Інгредієнти: сушені лісові гриби - 50 г (2 жмені);
квасоля червона - 200 г;
картопля - 600 г;
ріпчаста цибуля - 150 г;
морква - 100 г;
часник - 5 зубчиків;
соняшникова рафінована олія - 60 мл;
томатна паста - 1 ст. л. (з гіркою);
борошно пшеничне - 1 ст. л. (з гіркою);
хмелі-сунелі - 1/2 ст. л.;
лавровий лист - 1-2 шт.;
зелена цибуля;
сіль - 1 ст. л. або за смаком;
чорний мелений перець - 1/2 ч. л. або за смаком.
Інгредієнти: квасоля - 500 г;
помідори - 700 г;
цибуля - 200 г;
морква - 200 г;
стебла селери - 200 г;
часник - 4 зубчики;
томатна паста - 25 г (1 ст.л.);
пряжене (топлене) масло або оливкова олія - 40 мл;
оливкова олія - 50 мл;
овочевий або курячий бульйон - 1600 мл;
сушений орегано - 1 ст.л.;
сир фета - 300 г;
зелень петрушки - за смаком;
сіль, чорний мелений перець - за смаком.
Інгредієнти: цибуля порей (стебла) - 2 шт. (500 г);
картопля - 500 г;
вершкове масло - 30 г;
оливкова олія - 1 ст. л.;
часник - 3-4 зуб.;
овочевий бульйон або вода - 1 л;
вершки (15-20%) - 80 мл;
лавровий лист - 1-2 шт.;
сіль, чорний мелений перець (або суміш перців) - за смаком.
Інгредієнти: картопля - 600 г;
білі гриби (свіжі або заморожені) - 400 г;
ріпчаста цибуля - 250 г;
масло вершкове - 50 г;
пшеничне борошно в/г - 2 ст. л.;
часник - 2-3 зубчика;
вершки 20% - 200 мл;
майоран - 1 ч. л.;
кмин - 1/2 ч. л.;
овочевий / курячий бульйон або вода - 1,3 л;
сіль, чорний мелений перець - за смаком.
Інгредієнти: копчена ковбаса типу «домашньої» - 500 г;
картопля - 500 г;
морква - 100 г;
цибуля - 250 г;
часник - 7-8 зубчиків;
вершкове масло - 50 г;
сметана домашня густа - 250 г;
лавровий листок - 1-2 шт.;
горошки духмяного перцю - 5 шт.;
майоран - 1 ч. л. без вершка або за смаком;
сіль, чорний мелений перець - за смаком;
зварені накруто яйця - для подачі;
тепла кип’ячена вода - 500 мл;
окраєць житнього хліба - 1 шт.;
житнє обдирне борошно - 100 г.
Інгредієнти: цвітна капуста - 1 кг;
цибуля-порей - 150 г;
вершкове масло - 80 г;
пшеничне борошно - 70 г;
вершки (10-15%) - 200 г;
яєчні жовтки - 2 шт.;
бульйон (з курки або телятини) - 1,5 л;
сіль - за смаком.
Інгредієнти: печериці - 300 г;
курячі бедра - 4 шт. (500 г);
ріпчаста цибуля - 200 г;
вершки (в мене 20 %) - 200 г;
пшеничне борошно - 1 ст. л.;
сушений базилік, чебрець, орегано чи майоран (за смаком) - 1 / 2 ч. л.;
сіль, чорний мелений перець - за смаком;
соняшникова рафінована олія - 1-2 ст. л.;
зелень петрушки - при подачі.
Інгредієнти: зелений горошок (у мене заморожений) - 250 г;
ріпчаста цибуля - 50 г;
часник - 1 зубчик;
вершкове масло - 50 г;
вершки 20% - 30 мл.;
овочевий, курячий бульйон або вода - 350-400 мл.;
сіль, чорний мелений перець - за смаком;
копчений лосось або підсмажена на вершковому маслі морква.
Інгредієнти: червона сочевиця - 300 г;
морква - 150 г;
ріпчаста цибуля - 150 г;
часник - 4 зубчики;
томатна паста - 1,5 ст. л.;
мелена зіра (кумін) - 1,5 ч. л.;
мелена солодка паприка - 1 ч. л.;
чорний мелений перець - 1 / 4 ч. л.;
олія соняшникова рафінована і / чи оливкова - 4 ст. л.;
овочевий бульйон чи вода - 800 мл;
сіль, лимонний сік - за смаком;
зелень петрушки, сметана (при подачі) - за бажанням.
Інгредієнти: куряче філе - 400 г;
картопля - 400 г;
цвітна капуста чи / і брюсельська - 400 г;
болгарський перець - 200 г;
ріпчаста цибуля - 200 г;
морква - 200 г;
кукурудза консервована чи свіжа - 1 неповна склянка;
зелений горошок свіжий або заморожений - 1 неповна склянка;
вершки 20% - 200 г;
олія (в мене оливкова) - для смаження;
зелень (в мене петрушка) - півпучка;
сіль, чорний…