Приготування квасолевого супу з томатами від Гордона Рамзі.
Такий суп також гарно смакує і в пісному веганському варіанті. Для цього страву слід приготувати на основі овочевого бульйону, овочі смажити на оливковій олії, а сир фета замінити на тофу або не додавати взагалі.
Квасолю попередньо замочити на 12 год., воду злити, залити свіжою водою і відварити до майже готовності. Квасолю відкинути на друшляк.
Цибулю і моркву порізати кубиками.
Часник подрібнити ножем, селеру нарізати дольками.
Помідори опустити на 20 с. в киплячу воду, вийняти, обдати холодною водою і зняти шкірку. Нарізати довільними шматками.
В каструлі, де будемо варити суп, розігріти оливкову олію або пряжене (топлене) масло (40 мл). Викласти цибулю і обсмажити до прозорості.
Додати моркву і разом з цибулею, помішуючи, смажити 6-7 хв. на середньому вогні.
Додати селеру і часник, помішуючи, смажити ще 7-8 хв. до золотистого кольору всіх овочів.
Слідом додати томатну пасту, перемішати, смажити 1-2 хв.
Потім в каструлю додати квасолю і оливкову олію (50 мл). На даному етапі, за рецептом, квасолю слід добре обсмажити з овочами, але я цей крок пропустила.
Додати помідори, все разом смажити 5-6 хв., інтенсивно помішуючи, на великому вогні.
Влити бульйон, довести до кипіння, зняти піну. Додати орегано, посолити, поперчити за смаком. Зменшити вогонь, каструлю накрити кришкою, варити суп 15-20 хв. до повної готовності квасолі. Відставити з вогню.
Суп розлити в тарілки, зверху покришити сир і притрусити порізаною зеленню петрушки. Квасолевий суп з томатами від Гордона Рамзі готовий.