Кабачковий торт
Інгредієнти:
- молоді кабачки - 600 г
- яйця - 5 шт. + 1 шт. для декору
- пшеничне борошно - 3 ст. л. з гіркою
- молода морква - 150-200 г
- ріпчаста цибуля - 200 г
- помідори - 400 г + 100 г для декору
- часник - 3-4 зубчики
- зелень петрушки - півпучка
- домашній майонез - 4 ст. л.
- сіль, чорний мелений перець - за смаком
- соняшникова рафінована олія - для смаження
Приготування кабачкового торта.
Як я і обіцяла, публікую дуже гарний рецепт кабачкового тортика, який особливий тим, що кабачкові коржі перекладаються не лише помідорами і майонезом з часником, як це часто буває, а ще й підсмаженою молодою морквою і цибулею, що надає страві особливого смаку. А ще раджу не полінуватись і приготувати домашній майонез, – так буде корисніше і смачніше :)
Спершу готуємо кабачкові коржі. Кабачки натерти на терці з великими отворами, посолити, перемішати і залишити на 10-15 хв., щоб кабачки пустили сік. Потім кабачковий сік трошки відтиснути.
До кабачків додати збиті яйця,…
… зелень петрушки і вичавити три зубчики часника. Перемішати.
Потім додати борошно, знову перемішати, при потребі досолити і поперчити за смаком.
На розігріту сковорідку ( діаметр дна 18-19 см) з невеликою кількістю олії викласти приблизно 4 ст. л. кабачкового «тіста», розрівняти ложкою і на невеликому вогні обсмажити з обох боків до рум’яної скоринки. Таким чином спекти 5 «коржів» товщиною 3 -5 мм.
Тепер готуємо овочі для перекладання коржів. Цибулю порізати дрібними кубиками, моркву потерти на дрібній терці.
На невеликій кількості олії спочатку обсмажити цибулю до прозорого стану.
Потім додати натерту моркву і, помішуючи, смажити на малому вогні 15-20 хв. Морква має добре зм’якнути і зовсім не хрумтіти на зубах, тому слід використовувати молоденьку моркву. Овочі посолити і поперчити за смаком.
Помідори опустити в окріп на 20 с., потім облити холодною водою, зняти шкірку і нарізати їх кружальцями товщиною 2 - 3 мм.
До майонезу вичавити один зубчик часника і перемішати.
На тарілку покласти корж, змастити його майонезом.
Моркву з цибулею розділити на 4 частини. Одну частину рівномірно викласти тоненьким шаром на корж з майонезом.
На моркву викласти кружальця помідорів.
Змастити їх майонезом і викласти наступний корж.
Таким чином перекласти всі коржі. Останній корж змастити майонезом і притрусити тертим вареним яйцем.
Торт прикрасити помідорами та листочками петрушки. Кабачковий торт помістити в холодильник на 2 год., після чого можна подавати до столу.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 114318
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2015-07-24
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (28):Пані Любцю, ви не тільки виконали свою обіцянку, а ще й встигли подати рецепт кабачкового тортика до завершення сезону кабачків! Особисто мені дуже імпонує те, що новинки ви розміщуєте зважаючи на сезонність продуктів. Так тримати! Щиро дякую.
Дуже смачно! Чоловік вночі бігав до холодильника і до ранку все доїв. Дякуємо за рецепт.
Оригінальне оформлення!Просто шедевр!
Нарешті розпочався сезон улюблених мною кабачків, а у себе на кухні я його розпочну ось тим чудовим тортом.Впевнена, що буде так само смачно, як і красиво:))) Дякую!
Всім дякую за увагу до рецепта :)
Я теж роблю такий кабачковий тортик, але помідори припускаю на сковорідці, получається пікантніше і можна без моркви і без цибулі, а лише кріп, чосник і помідори. Дякую.
Пані Любо, дякую за рецепт кабачкового торта.
Надзвичайно смачний тортик!!!!
Божественний рецепт. Дякую, у вас золоті ріки. Торт усім сподобався. ДЯКУЄМО!
Кабачковий тортик вийшов досить смачним, правда трішки треба було «помучитися» з коржами. Коржі рвалися і важко було їх перевернути на інший бік, в результаті я додала більше муки, і все пішло значно краще. Коржів вийшло 7. Одним словом, смачнй результат був вартий зусиль!!!
Дуже смачний торт!!! Дякую за рецепт!!!
Фантастичний легкий рецепт для хлопців-холостяків... Дякую господині.
А коржів лише 5 виходить?
В мене вийшло 5 коржів :)
Всім дуже сподобався цей торт.
Можна рецепт Майонезу.
Юля, в переліку інгредієнтів є посилання на рецепт доманшього майонезу.
А тісто густим повинно бути?
Це просто не торт – це просто БОМБА дуже смачний :) Дякую, вам за цей рецепт:) :) :) :)!!!
Дуже корисний тортик. Я знаю, що смачно, дякую.
Дуже дякує вся наша сім'я Вам за рецепта, це шедевр!!!
Смакота!!!