Домашній майонез нашвидкуруч
Інгредієнти:
- олія - 150-200 г
- яйце - 1 шт.
- лимонний сік - 1 ст. л.
- цукор - 1 / 3 ч. л.
- сіль - 1 / 3 ч. л.
- гірчиця (порошок чи готова) - 1 / 2 ч. л.
- чорний мелений перець (за бажанням) - дрібка
Приготування домашнього майонезу:
В посудину збити яйце, додати сіль, цукор, гірчицю і лимонний сік.
Якщо ви вперше готуєте майонез, я б радила спочатку дати половину лимонного соку, а в кінці приготування додайте лимонного соку за смаком.
Все збити блендером до однорідної маси.
Поступово додавати олію, постійно збиваючи блендером.
Чим більша кількість олії, тим густіший майонез.
Домашній майонез нашвидкуруч готовий.
Зберігати в холодильнику в закритій посудині не більше 3-ох днів.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 142899
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-03-16
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (56):Робила перший раз майонез - все гарно вийшло! Тепер буду пробувати на жовтках - сподіваюсь, що теж дуже сподобається))).
Люба, майонез вийшов просто супер, ще смачніший, ніж куплений!!!! Дякую, це для мене справжня находка, я кормлю груддю і мушу обмежувати себе в смачних майонезних стравах. 1000 раз спасибі!
Катя, 1000 разів на здоров’я вам і вашій малечі! :)
Це чудо, а не майонез. Щойно попробувала-все вийшло. Раджу всім скористатися, до того ж дуже смачно. Щиро дякую за рецепт.
Дівчата, майонез супер, щойно зробила)))) Всім рекомендую!
Дякую за рецепт. Вперше робила майонез власноруч. Вийшов такий густий, як і на малюнку, але мені б кортіло його чимось розбавити, щоб зробити більш рідким. Водою якось недоречно наче. Просто використовувати більшу кількість яєць на меншу кількість олії? Може є якісь перевірені методи?
Ахінея, якщо майонез у вас вийшов загустий, можете сміливо розбавити його холодною кип’яченою водою. Метод перевірений :)
А олія оливкова?
Марія, краще використовувати соняшникову рафіновану олію або суміш соняшникової та оливкової олії. Майонез зроблений з самої оливкової олії, як на мене, трошки гірчить, хоча це за смаком.
Я дала все одразу і майонез не збивається,що робити невже все втрачено?
Марія, візьміть ще одне яйце, розбийте його в склянку блендера і до нього, вже замість олії, додайте суміш, яка у вас утворилася. Але додавайте спочатку невеликими порціями (приблизно по 1 ст. л.), в приготуванні майонезу це дуже важливо, інакше у вас знову нічого доброго не вийде :) Потім, при потребі, майонез досоліть і додайте ішні спеції. Якщо у вас майонез вийде зарідкий, – додайте ще трохи олії і ще раз збийте блендером, якщо вийде загустий, – розведіть його холодною кип’яченою водою.
Чудовий рецепт. Вийшов дуже смачний і густий майонез, як я і хотіла. Дуже дякую.
У мене чомусь майонез вийшов жовтий. Підкажіть, що не так?
На жаль, я не знаю чому так сталося. У мене майонез виходить жовтого кольору лише тоді, коли я роблю його лише на жовтках (див.
майонез на жовтках).
Рецепт просто супер!
Чи можна замість блендера користуватись міксером?
Велике Вам дякую!
Вікторіє, майонез з цілого яйця робиться лише за допомогою блендера. А міксером можна зробити
майонез на жовтках.
Майонез вдався просто супер, клас!
Навіть мені, хлопцю, це було під силу:) Дякую.
Спробую... дякую за рецепт!!!!
Смакота:-)
Чим більше олії додаю, тим він в мене рідший. Чому???
Маша, можливо, Ви одразу влили надто багато олії, через що майонез у Вас просто не збивається. Інакшої причини не бачу. З самого початку потрібно додавати по 1 / 2 ст. л. олії і щоразу ретельно збивати блендером.
А потрібно давати тільки жовток, чи білок також?
Оля, цей майонез робиться з цілого яйця.
у мене вийшов гіркий. Що робити? Але я давала замість лимонного соку оцет.
Маріє, на майбутнє я б Вам порадила готувати все ж таки за рецептом. А гірчити майонез може також через неякісну олію. Я завжди для приготування майонезу використовую соняшникову рафіновану олію ТМ «Олейна».
А обов’язково з блендером???
Я готував все за рецептом, а вийшло щось рідке, дарма продукти перевів...
Я хлопець: і мені навіть удалося приготуваня!
А можна міксером збити майонез чи тільки блендером?
Мріє, майонез з цілого яйця робиться лише блендером. За допомогою міксера можна приготувати
майонез на жовтках.
Супер Супер і ше раз Супер!
Перший раз робила все вийшло. Но тільки пече в горлі трішки. Може тому що я гірчицю додала домашню перемелену.
Дуже смачний, суперово і швидко, дякую.
Я міксером робила і шось получилось.
Ооо чудовий майонез ,просто супер о пупер.
Збивала міксером. Все получилось.
Дуже дуже дякую. Майонез супер.
Я хоч і дитина мені тільки 11 і все люкс получилось на 100% тільки я збивала міксером.
Молодчинка! Я рада, що майонез вдався :)
Дякую, Люба, за рецепт!
Вкинула всі інгредієнти відразу і вийшов чудовий майонез. Дякую!
Дуже дякую, вийшов чудовий смачний майонез! І хоч я не прочитала добре рецепт і бухнула все одразу, він все рівно гарно збився і загус!
У мене вийшов майонез . Круто. Дякую!
Я готувала в мене нічого не вийшло.
Привіт всім, дякую за ваші поради як правильно робити майонез. У цьому ділі головне не поспішати, і все гарно читати, дотримуватися реуепту і все у вас вийде!
В мене не вийшло( Майонез получився як вода. Вже в окреме яйце вливала цієї суміші а все одно рідке. Пішло в сміття. Чи то я яйця не такі беру, чи то я рукожоп...
Майонез щойно зробила, з цілого яйця і міксером на максимальній швидкості, вийшов супер. І колір супер. Дякую п. Люба.