Домашній майонез (на жовтках)
Інгредієнти:
- олія рафінована соняшникова, оливкова або їх суміш - 100-150 г
- жовтки - 2 шт.
- лимонний сік - 1 / 2 ст. л.
- сіль - 1 / 3 ч. л.
- чорний мелений перець - дрібка (за бажанням)
- порошок гірчиці (можна взяти готову) - 1 / 2 ч. л.
Приготування домашнього майонезу:
Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
Оскільки в мене гірчиця в зернах, я перетираю її в порошок.
Ретельно відділити жовтки від білків. В посудину викласти жовтки, сіль, цукор, гірчицю і додати лимонний сік.
Поперчити і збити все міксером до однорідної маси (приблизно 1 хв.).
Продовжуючи збивати міксером, помаленьку, буквально по краплях (це дуже важливо, інакше майонез буде розшаровуватись), ввести олію. При цьому треба слідкувати щоб олія з жовтками змішувалась в однорідну масу. Додавши таким чином 2 ст. л. олії, можна починати вводити її більшими порціями: по 1 ст. л. або поступово вливати тоненькою цівкою.
Домашній майонез готовий. Зберігати в холодильнику в щільно закритій посудині не більше 4-5 днів.
До майонезу можна додати часник, оливки, твердий сир, квашені огірки і ... одним словом – експерементуйте :)
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 21287
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-03-13
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (9):Мені більше подобається майонез з цілого яйця, виходить менше жирний. Потрібно 1 яйце, 2/3 склянки олії, оцту та спеції за бажанням. Правда цей майонез потрібно збивати не міксером, а блендером.
Наталка, іноді я також роблю майонез з цілих яєць. Незабаром викладу рецепт.
Гарний сайт. Схожий на сайт Анастасії Скрипкіної, яким я постійно користуюсь. Але у вас немає можливості друку. Шкода. Бажаю успіху.
Алла, дякую за побажання :) А роздрукувати будь-яку сторінку у (на скільки я знаю) будь-якому веб-оглядачі можна за допомогою комбінації клавіш Ctrl+P (P латинське) :)
Який термін зберігання такого майонезу?
Термін зберігання такого майонезу в холодильнику – 4-5 днів.
А в чому принципова різниця між збиванням блендером і міксером?
Власне міксером продукти ми збиваємо, тобто перемішуємо їх з повітрям, якщо можна так сказати. А основне призначення блендера – подрібнення продуктів, ну і, при потребі, перемішування їх між собою. Якось так :)
Я робила майонез з 1 яйцем і збивала міксером, а не блендером. Правда робила це довго 20 - 25 хв. і олію додавала так, як в цьому рецепті.