Приготування медового торта з чорносливом:
Коржі для цього торта я випікала у формі діаметром 28 см.

В невеликій каструлі яйця перетерти з цукром.

Додати туди масло, мед і соду гашену оцтом чи лимонним соком.

Поставити на водяну баню і, постійно помішуючи, тримати до повного розчинення цукру і масла.

Як тільки маса стане однорідною, каструлю зняти з водяної бані і додати до медової маси заздалегідь просіяне борошно.

Тісто перемішати ложкою і поставити на 5-6 год. в холодильник (можна залишити на ніч).

Потім тісто вийняти з холодильника і дати постояти при кімнатній температурі ще 2 години. Після цього тісто поділити на 5 частин. Кожну частину викласти у змащену олією форму, розтягуючи руками по всій площині. Щоб тісто легше викладалося, руки періодично змочуйте у воді. Випікати у розігрітій до 180 °С духовці на верхньому ярусі протягом 10-12 хв., поки корж добре не зарум’яниться.

З п’яти отриманих коржів один корж використаємо для посипки торта.

Для цього корж порвати на маленькі шматочки і підсушити на верхньому ярусі духовки при температурі 150 °С. Потім підсушені шматки подрібнити на крихти.

Горіхи і чорнослив подрібнити ножем.

Сметану з цукром збити міксером і візуально поділити на 4 частини. Три частини підуть на перекладення коржів, а 4-та – для змащування верху і боків торта.

Корж змастити кремом.

На крем викласти горіхи і чорнослив.

Горіхи і чорнослив знову злегка змастити кремом. Накрити наступним коржем і повторити процедуру.

Викласти останній корж, верх і боки торта змастити кремом, що залишився, та присипати крихтами. Торт поставити в холодильник на 12-24 год. Медовий торт з чорносливом і горіхами готовий.