Медовий торт з чорносливом і горіхами
Інгредієнти для тіста:
- масло вершкове - 100 г
- цукор - 100 г
- мед (у мене штучний) - 1 склянка
- яйця - 2 шт.
- сода гашена оцтом - 1 ч. л.
- борошно - 350 г
Інгредієнти для крему:
- сметана (15-20 %) - 800-900 г
- цукор - 100 г
А також:
- грецькі горіхи - 200 г
- чорнослив - 250 г
Приготування медового торта з чорносливом:
Коржі для цього торта я випікала у формі діаметром 28 см.
В невеликій каструлі яйця перетерти з цукром.
Додати туди масло, мед і соду гашену оцтом чи лимонним соком.
Поставити на водяну баню і, постійно помішуючи, тримати до повного розчинення цукру і масла.
Як тільки маса стане однорідною, каструлю зняти з водяної бані і додати до медової маси заздалегідь просіяне борошно.
Тісто перемішати ложкою і поставити на 5-6 год. в холодильник (можна залишити на ніч).
Потім тісто вийняти з холодильника і дати постояти при кімнатній температурі ще 2 години. Після цього тісто поділити на 5 частин. Кожну частину викласти у змащену олією форму, розтягуючи руками по всій площині. Щоб тісто легше викладалося, руки періодично змочуйте у воді. Випікати у розігрітій до 180 °С духовці на верхньому ярусі протягом 10-12 хв., поки корж добре не зарум’яниться.
З п’яти отриманих коржів один корж використаємо для посипки торта.
Для цього корж порвати на маленькі шматочки і підсушити на верхньому ярусі духовки при температурі 150 °С. Потім підсушені шматки подрібнити на крихти.
Горіхи і чорнослив подрібнити ножем.
Сметану з цукром збити міксером і візуально поділити на 4 частини. Три частини підуть на перекладення коржів, а 4-та – для змащування верху і боків торта.
Корж змастити кремом.
На крем викласти горіхи і чорнослив.
Горіхи і чорнослив знову злегка змастити кремом. Накрити наступним коржем і повторити процедуру.
Викласти останній корж, верх і боки торта змастити кремом, що залишився, та присипати крихтами. Торт поставити в холодильник на 12-24 год. Медовий торт з чорносливом і горіхами готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 181937
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-05-24
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (70):Цікаво, що дає тримання тіста так довго в холодильнику. І що буде якщо немає стільки часу? Дякую.
Люба, цитуючи Дарію Цвек, “медівники і медівнички будуть смачніші, коли ви довше триматимете замішане тісто (навіть протягом двох тижнів)”. Щоправда, так довго медове тісто я ще не витримувала, але залишити наніч рекомендую :)
Я пекла цей торт, виходить дуже смачний.
Треба спробувати. Дякую.
Люба, на здоров’я. Спробуйте обов’язково, медовий тортик цього вартий )))
дуже, дуже смачно виходить, тортик супер))))
Так, торт справді дуже смачний. Дякую за рецепт.
Cкажіть, а у вас теж коржі після віпікання трохи були сухуваті після того як остили?
Ольга, так і повинно бути. Перемастіть коржі і, коли вони просякнуть кремом, то вже не видаватимуться вам сухуватими :)
Дякую за відповідь.
Дуже смачно )))
А можна замість штучного дати натуральний мед???
Наталька, звичайно, можна, навіть бажано )))
Треба спробувати... рецепт красивий.
Скажіть, будь-ласка, чи можна дати крем із вареного згущеного молока?
Іванна, я випікаю медовий торт лише за вищеподаним рецептом. Ви, звичайно, можете замінити крем, а от чи варто це робити? Гадаю, що ні :)
У мене чомусь тісто вийшло рідке. Воно таке має бути? В холодильнику трохи застигне? Бо трохи сумніваюсь в своєму мірнику, яким відміряла муку.
Уляна, тісто й має вийти трохи рідким, правда не знаю на скільки рідким воно вийшло у вас. Але в будь-якому разі в холодильнику воно загустіє і коржі сформуєте без проблем :)
Супер торт!
Відвідавши Львів і спробувавши там такий торт, шукала його рецепт. Хочу подякувати за смачнючий торт!!!
Дякую гарно за рецепт. Дуже смачний тортик!
На здоров’я! Рада, що Вам сподобався рецепт :)
Дякую, за гарний рецепт.
А мій печеться зараз...)Потім дам знати , що получиться...)
Вийшов дуже смачний. Традиційно і класно. Особливо для любителів чорносливу (як я). Я, до речі, після замішування тіста одразу пекла коржі, на смак аж ніяк не вплинуло. :)
Якщо замінити штучний мед натуральним. Які пропорції?
Незалежно від того, який мед використовувати, його кількість залишається незмінною.
А обов’язково тісту дати стояти? Чи після замішування можна зразу випікати?
Ірино, так, тісту бажано дати постояти. Вище я відповідала на подібне запитання більш розгорнуто :)
Цей торт просто супер, смачнiшого ще не їла..
Зараз дуже часто розказують по телебаченню, що натуральний мед нi в якому разi не можна нагрiвати вище 40 градусiв тому, що вiн не тiльки втрачає свої кориснi властив., а й стає небезпечним для здоров’я. Тому в тicто краще брати штучний, а натуральний можна додати до крему.
Дякую за рецепт!!!
Дуже, дуже смачно. Дякую!!!
Цікаво спробувати!!!
Цей рецепт супер! Торт виходить просто клас. Той хто хоче спробувати спекти медовий з чорносливом я рекомендую саме цей рецепт (не пошкодуєте).
Дуже, дуже смачно. Дякую!!!
Перепробувала багато рецептів медівників. Цей торт саме те що треба. Супер, супер, супер. Дякую!!!
Пекла не один раз – торт чудовий. Дякую щиро за рецепт.
Скажіть будь-ласка 1 стакан меду це 200 г?
1 склянка = 200 мл. Я використовувала штучний мед.
Скажіть будь ласка якого розміру форма для випікання?
Цей торт я випікала у формі діаметром 26 см.
Рецепт – супер, дякую. Спробую.
Я теж спробувала, просто супер. Всім сподобався цей рецепт. Роздала майже всім знайомим. Дуже дякую за рецепт.
Спекла сьогодні по вашому рецепту. Получився супер!! Дякую за чудовий рецепт!!:)
Підкажіть, будь ласка, а який чорнослив Ви використовували: з «димом», чи просто вялений? Наперед вдячна за відповідь :)
Роксолано, на скільки я пригадую, я використовувала чорнослив з «димом», але, за бажанням, можна взяти і звичайний в’ялений чорнослив.
Скажіть будь-ласка, а склянка меду то приблизно скільки грамів/або яка склянка? Моя мама колись пекла той торт як ми жили у Львові :) Дякую!
Ірино, на здоров’я! Я використовувала склянку на 200 мл.
Підкажіть чи потрібно запарювати чорнослив? І чи залишати готовий торт при кімнатній т-рі пропитуватись чи одразу в холодильник? Дякую.
Ірино, чорнослив запарювати не потрібно. Крем готується на основі сметани, без масла, тому коржі добре просякнуть кремом і в холодильнику.
Дуже сподобався тортик!)
Дуже смачний торт, дякую :)
вже кілька разів пекла за цим рецептом. але коржі чомусь дуже липнуть до форми. В чому може бути справа? Бо відшкрябувати форму після кожного коржика, щоб викласти наступний, то дуже затягує роботу.
Форму можна застелити папером для випічки і змастити його жиром.
Дуже хочу спробувати!
Дуже смачний торт.
Дуже смачний рецепт))
Спекла, получилось дуже смачно, дякую.
Тісто в холодильнику, завтра буду пекти. Дякую за позитивні відгуки! Думаю, що і в мене вийде на УРА!
Людо, впевнена, що так і буде :)