
Акуратно відділити білки від жовтків. Білки викласти в чисту і суху посудину, додати дрібку солі і збити в густу піну.
Бажано використовувати охолоджені (в холодильнику) білки, тоді вони краще збиваються.

Потім поступово (по 1-2 ст. л.) до білків додавати цукор, постійно збиваючи міксером.

Білки разом з цукром збити в густу штивну масу (до твердих піків).

Деко застелити пергаментним папером і, використовуючи кулінарний мішок чи ложку, відсадити збиті білки на деко. Це слід робити швидко, тому що збиті білки мають властивіть “осідати”. Сушити безе в духовці при мінімальній температурі (100 °С) протягом 1,5-2 год. (в залежності від розміру відсаджених безе). Охолоджувати безе краще в духовці, вимкнувши газ і трошки привідкривши дверцята.

Безе готове.