Малиновий десерт з маскарпоне
Інгредієнти:
- малина - 250 г
- маскарпоне - 250 г
- йогурт (в мене без цукру) - 200 г
- цедра лимона - 1 ч. л.
- цукрова пудра - 2 / 3 стакана (або за смаком)
- ванільний цукор - 8 г
- швидкорозчинний желатин - 1,5 ст. л.

Приготування малинового десерту з маскарпоне.

Чисту малину розім’яти в пюре і перетерти через сито.

Швидкорозчинний желатин залити кип’яченою гарячою водою (приблизно 80 °С) і перетерти ложкою до повного його розчинення.

До желатину додати 3 ст. л. йогурту, розмішати і поставити на водяну баню щоб желе не схопилося.

До малинового пюре влити решту йогурту.

Слідом додати цукрову пудру, ванільний цукор і цедру лимона. Все розмішати.

Потім додати желатин.

В окремій посудині розім’яти ложкою маскарпоне. Поступово додати малинове пюре, ...

... перетираючи його з сиром до однорідної маси. Оскільки малина буває різною за смаком (більш солодка / менш солодка), то на даному єтапі, при потребі, можна додати ще трохи цукрової пудри.

Малинову масу розлити в невеликі десертниці і поставити в холодильник приблизно на 15 хв. Малиновий десерт з маскарпоне готовий.
При подачі десерт можна прикрасити ягодами і листям малини.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!