Чисту малину розім’яти в пюре і перетерти через сито.
Швидкорозчинний желатин залити кип’яченою гарячою водою (приблизно 80 °С) і перетерти ложкою до повного його розчинення.
До желатину додати 3 ст. л. йогурту, розмішати і поставити на водяну баню щоб желе не схопилося.
До малинового пюре влити решту йогурту.
Слідом додати цукрову пудру, ванільний цукор і цедру лимона. Все розмішати.
Потім додати желатин.
В окремій посудині розім’яти ложкою маскарпоне. Поступово додати малинове пюре, ...
... перетираючи його з сиром до однорідної маси. Оскільки малина буває різною за смаком (більш солодка / менш солодка), то на даному єтапі, при потребі, можна додати ще трохи цукрової пудри.
Малинову масу розлити в невеликі десертниці і поставити в холодильник приблизно на 15 хв. Малиновий десерт з маскарпоне готовий.
При подачі десерт можна прикрасити ягодами і листям малини.