Запіканка з язика
Інгредієнти:
- язик яловичий - 1 шт.
- вершкове масло - 100 г
- сметана - 500 г
- помідори - 400 г
- яйця - 3-4 шт.
- цибуля - 3-4 шт.
- оцет винний або яблучний - 2 ст. л.
- борошно - 1 ст. л.
- кінза, зелень петрушки
- сіль, перець (мелений і горошком) до смаку
Приготування:

Язик промити, варити на малому вогні 2-2,5 год. з додаванням солі і перцю горошком.

Готовий язик перекласти в холодну воду, зняти з нього шкіру і нарізати на шматки товщиною 1 см.

Цибулю нарізати кубиками.

В сковорідці розтопити частину вершкового масла і підсмажити цибулю до золотавого кольору.

Додати нарізаний язик і 1 ст. л. борошна. Обсмажити все разом протягом 5-7 хв.

Помідори ошпарити окропом, зняти з них шкірку і нарізати скибками.

Додати нарізані помідори, 2 ст. л. оцету і протушкувати страву протягом 5 хв.

Додати сметану, подрібнену зелень петрушки, кінзу, посолити і поперчити до смаку. Довести до кипіння.

Тим часом яйця добре збити міксером.

Викласти масу із сковорідки в деко для запікання, полити збитими яйцями і запекти в духовці протягом 10-15 хв. при 170 °C

Запіканка з язика готова.
При подачі полити розтопленим вершковим маслом, посипати зеленню петрушки.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!