Приготування маринованих нашвидкуруч печериць.
Таким смачним рецептом з нами поділилася Світлана Рудєва, головний редактор журналу “Мамин клуб” і дуже гарна людина. Пані Світлано, велике вам ДЯКУЮ!
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 3-4 порції, тому, якщо у вас велика сім’я або ви дуже любите грибочки ))), пропорції сміливо збільшуйте вдвоє і смакуйте на здоров’я.

Гриби добре помити і повністю обсушити. Якщо використовуються гриби великого розміру, – їх слід розрізати на 2 - 4 частини.

Часник подрібнити ножем.

В каструлю налити олію, оцет, додати подрібнений часник, сіль, цукор, лавровий лист, духмяний перець. Все перемішати, довести до кипіння.

Як тільки маринад закипить, – в каструлю викласти гриби.

Гриби перемішати з маринадом, накрити кришкою і на малому вогні варити 20 хв. Додатково воду не доливати (печериці пустять достатньо власного соку). Зварені печериці попробувати на смак, при потребі додати оцту, солі, перемішати і повністю охолодити в маринаді.

Охолоджені гриби притрусити січеною зеленню кропу і подавати до столу. Печериці мариновані нашвидкуруч готові.