Печериці мариновані нашвидкуруч
Інгредієнти:
- печериці (бажано маленького розміру) - 500 г
- олія соняшникова рафінована - 100 г
- оцет 9% - 25 г
- часник - 2 зубчики
- лавровий лист - 1-2 шт.
- духмяний перець - кілька горошин
- сіль - 1 ч. л. без вершка
- цукор - 1 / 2 ч. л.
- зелень кропу
Приготування маринованих нашвидкуруч печериць.
Таким смачним рецептом з нами поділилася Світлана Рудєва, головний редактор журналу “Мамин клуб” і дуже гарна людина. Пані Світлано, велике вам ДЯКУЮ!
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 3-4 порції, тому, якщо у вас велика сім’я або ви дуже любите грибочки ))), пропорції сміливо збільшуйте вдвоє і смакуйте на здоров’я.
Гриби добре помити і повністю обсушити. Якщо використовуються гриби великого розміру, – їх слід розрізати на 2 - 4 частини.
Часник подрібнити ножем.
В каструлю налити олію, оцет, додати подрібнений часник, сіль, цукор, лавровий лист, духмяний перець. Все перемішати, довести до кипіння.
Як тільки маринад закипить, – в каструлю викласти гриби.
Гриби перемішати з маринадом, накрити кришкою і на малому вогні варити 20 хв. Додатково воду не доливати (печериці пустять достатньо власного соку). Зварені печериці попробувати на смак, при потребі додати оцту, солі, перемішати і повністю охолодити в маринаді.
Охолоджені гриби притрусити січеною зеленню кропу і подавати до столу. Печериці мариновані нашвидкуруч готові.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 298489
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-03-23
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (43):Дуже доречний рецепт в піст. Чоловік оцінив :)
Чудова страва, дякую! Щойно приготувала цілих 2 кілограма грибів. :) Тільки олії поклала трохи менше 70г на півкіло, і думаю наступного разу навіть 50г спробувати, бо і 70г на смак наче забагато. І ще, як прихильник купи спецій, додала гвоздики і духмяного перцю, може комусь тут теж так буде до смаку.
Дуже вдячна за рецепт! Смачно!!!
Дуже смачно, гості не залишають жодного грибочка))))
Скільки можна зберігати в холодильнику?
Ірино, два дні можуть зберігатися точно. Можливо, і більше, але на довше в нашому холодильнику вони не затримувалися :)
Супер,обожнюю...
Приготував і все дуже смачно!!! Рецепт взяв на замітку. Дякую!!!
Олександре, на здоров’я!!!
Супер, я їх можу їсти кілограмами)
Супер!!! Дуже смачні.
Дякую!
Суперовий рецепт!! А самi гриби дуже смачнi. Я ще таких не пробував.
Дякую!!! Дуже смачно. Краще ніж куплені)))
Дуже смачна страва тай бистро робиться. Дякую за рецепт )))
Супер рецептик!
Дуже смачно, дякую за рецепт.
Велике дякую всім за відгуки :)
Вийшли прикольні грибочки. Всім рекомендую. Додавала трохи менше олії. Буду робити вдруге. А з сушеним часником можна буде зробити?
Наталю часник має бути свіжий.
Рецепт приголомшливий. Готувала вже чотири рази! Лише даю меньше олії. Дякую
Дуже смачно!
Дуже смачно і легко! дякую за рецепт) до речі в холодильнику до тижня збереглись))
Скажіть будь ласка, гриби просто помити і обсушити? Чистити від шкірочки шапочки не потрібно?
Світлано, печериці від шкірочки чистити не потрібно, їх слід лише помити і обсушити.
Дякую)Чудові грибочки) Завжди їх готую на різні посиденьки)
Дуже-дуже смачні супер!
А вода в маринад не входить?
Мар’яно, воду до маринаду не додаємо.
Якщо я буду брати 2кг грибів. Пропорції олії, часнику треба збільшувати чи ні?
Так, кількість інгредієнтів потрібно збільшувати пропорційно.
Рецепт чудовий, я тільки додала гвоздику, кілька кружалець моркви і солодкого перцю, і замість кропу петрушку. Дякую за рецепт, смакує всій родині, тепер тільки сама буду робити мариновані, бо з магазину - явно не такі смачні!
С М А К О Т А . Всім рекомендую.
Олії даю 2 ст.л на одну порцію грибів. Для довгого зберігання,закидаю гарячі гриби у стерильні банки і закриваю.
Сьогодні зробила вперше — бомба!)))
Сподобалися всій родині! Дякую за рецептик.
Поясніть темній людині, навіщо обсушувати, ще й повністю, гриби, якщо вони через пару хвилин опиняться знову в рідині, хоч і в гарячій? Навіщо сушити?
Василь, під час приготування гриби і так пустять багато соку. Тому я обсушую гриби, щоб не було надто багато рідини.
А по цьому рецепту можна закатувати і на зиму залишати?
Світлано, я не пробувала, тому точно сказати не можу.
Дякую за рецепт. Колись за ним готувала, але не зберегла. Шукала дуже довго. Печериці не мию, лише знімаю із шапочок шкірку, а ніжки протираю паперовим рушничком. Дуже смачно! Дякую!!!