Вареники зі шпинатом і сиром
Інгредієнти для тіста:
- борошно - 400 г
- вода - приблизно 250 мл.
- сметана - 2-3 ст. л.
- сода - 1 / 3 ч. л.
- дрібка солі
Інгредієнти для начинки:
- кисломолочний домашній сир - 500 г
- листя шпинату (без стебел) - 400 г
- ріпчаста цибуля - 200 г
- вершкове масло - 80-100 г
- сіль, чорний мелений перець

Приготування вареників зі шпинатом і сиром.

Готуємо начинку. Шпинат помити, обсушити і дрібно нарізати.

Цибулю почистити, нарізати маленькими кубиками і на вершковому маслі злегка обсмажити до золотистого кольору (як на фото).

До обсмаженої цибулі додати шпинат, перемішати…

…і на середньому вогні тушкувати 2-3 хв.

Шпинат із цибулею додати до сиру. Посолити, поперчити…

…і все ретельно перемішати. Начинка готова.

Готове тісто розділити на дві частини. На присипаній борошном стільниці одну частину тіста розкачати в круг, товщиною 2-3 мм. Другу половину тіста загорнути в поліетиленовий пакет або прикрити рушничком, щоб воно не присихало. З розкачаного тіста склянкою витиснути кружечки, залишки додати до іншої половини тіста.

На кружечки викласти начинку і зліпити вареники, як це показано на фото.

В киплячу підсолену воду викласти вареники. Помішуючи, щоб вони не прилипли до дна, на великому вогні швидко довести до кипіння. Коли вареники спливуть, вже на середньому вогні варити їх ще 2-3 хв. Потім шумівкою вареники викласти в посудину.

Приблизно через 1 хв., коли вода повністю стече, перекласти вареники в іншу посудину і полити розтопленим, трохи підсоленим вершковим маслом. Вареники зі шпинатом і сиром готові. Такі вареники добре смакують зі сметаною.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!