Готуємо начинку. Шпинат помити, обсушити і дрібно нарізати.
Цибулю почистити, нарізати маленькими кубиками і на вершковому маслі злегка обсмажити до золотистого кольору (як на фото).
До обсмаженої цибулі додати шпинат, перемішати…
…і на середньому вогні тушкувати 2-3 хв.
Шпинат із цибулею додати до сиру. Посолити, поперчити…
…і все ретельно перемішати. Начинка готова.
Готове тісто розділити на дві частини. На присипаній борошном стільниці одну частину тіста розкачати в круг, товщиною 2-3 мм. Другу половину тіста загорнути в поліетиленовий пакет або прикрити рушничком, щоб воно не присихало. З розкачаного тіста склянкою витиснути кружечки, залишки додати до іншої половини тіста.
На кружечки викласти начинку і зліпити вареники, як це показано на фото.
В киплячу підсолену воду викласти вареники. Помішуючи, щоб вони не прилипли до дна, на великому вогні швидко довести до кипіння. Коли вареники спливуть, вже на середньому вогні варити їх ще 2-3 хв. Потім шумівкою вареники викласти в посудину.
Приблизно через 1 хв., коли вода повністю стече, перекласти вареники в іншу посудину і полити розтопленим, трохи підсоленим вершковим маслом. Вареники зі шпинатом і сиром готові. Такі вареники добре смакують зі сметаною.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 20371
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-05-24
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (1):***дерівка | 2013-06-14
Які ж гарнюні, Ваші варенички, так би й з'їла :) Ще й корисні.