Тушковані баклажани
Інгредієнти:
- баклажани - 500 г
- болгарський перець - 200 г
- помідори - 300 г
- ріпчаста цибуля - 150 г
- часник - 3 зубчики
- зелень петрушки - 1 пучок (невеликий)
- сіль, чорний мелений перець
- соняшникова або оливкова олія для смаження

Приготування тушкованих баклажанів.

Цибулю порізати невеликими кубиками.

Болгарський перець очистити від плодоніжки та насіння і нарізати короткою соломкою.

Цибулю обсмажити на рослинній олії до прозорого стану.

Додати перець, смажити на середньому вогні 6-7 хв., періодично помішуючи.

Поки смажиться перець, порізати баклажани невеликими кубиками (зі стороною, приблизно 1 см.).

До перцю з цибулею додати порізані баклажани. Трохи збільшити вогонь і смажити, перідично перемішуючи, 8-10 хв.

Поки смажаться баклажани, помідори порізати невеликими кубиками (за бажанням їх можна очистити від шкірки).

Дрібно посікти зелень петрушки і часник (при цьому не забуваємо помішувати баклажани :)).

До баклажанів додати помідори, зменшити вогонь, посолити, поперчити, перемішати, тушкувати 5 хв. Потім додати петрушку з часником, перемішати і через хвилину відставити з вогню. Тушковані баклажани готові.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!