Тушковані баклажани
Інгредієнти:
- баклажани - 500 г
- болгарський перець - 200 г
- помідори - 300 г
- ріпчаста цибуля - 150 г
- часник - 3 зубчики
- зелень петрушки - 1 пучок (невеликий)
- сіль, чорний мелений перець
- соняшникова або оливкова олія для смаження
Приготування тушкованих баклажанів.
Цибулю порізати невеликими кубиками.
Болгарський перець очистити від плодоніжки та насіння і нарізати короткою соломкою.
Цибулю обсмажити на рослинній олії до прозорого стану.
Додати перець, смажити на середньому вогні 6-7 хв., періодично помішуючи.
Поки смажиться перець, порізати баклажани невеликими кубиками (зі стороною, приблизно 1 см.).
До перцю з цибулею додати порізані баклажани. Трохи збільшити вогонь і смажити, перідично перемішуючи, 8-10 хв.
Поки смажаться баклажани, помідори порізати невеликими кубиками (за бажанням їх можна очистити від шкірки).
Дрібно посікти зелень петрушки і часник (при цьому не забуваємо помішувати баклажани :)).
До баклажанів додати помідори, зменшити вогонь, посолити, поперчити, перемішати, тушкувати 5 хв. Потім додати петрушку з часником, перемішати і через хвилину відставити з вогню. Тушковані баклажани готові.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 137113
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-10-13
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (14):Дуже смачно!!! Дякую за рецепт...
Дякую за простий і смачний рецепт. Окрема подяка за чудові фото, особливо за перше, головне фото, страви. Дуже симпатично. Успіхів!
Рецепт і справді хороший та смачний. Дякуємо!
Клас!!!
Дуже апетитно виглядає – іду готувати.
Дуже смачно дякую за рецепт.
Дуже швидко, без проблем ,та смачно дякую.
Велике дякую всім за відгуки!
Рецепт дійсно смачний!!! Дякую!
Дуже люблю баклажани! Зараз спробую в такому вигляді! На фото баклажани – просто супер!
А баклажаеи не дадуть горєч?
Ліліє, мені здається, що баклажани, які вирощують в теперішній час, взагалі не гірчать. Навіть не знаю коли і чому так сталося. Можливо, вивели нові сорти 🤔