Приготування пиріжків з гарбузом.
Готуємо тісто для пиріжків. В посудину налити кефір, додати яйце і соду, ретельно перемішати.

Потім додати 200 г борошна.

Перемішати.

Після того додати олію, знову перемішати.

Потім, поступово додаючи решту (або скільки забере) борошна, замісити ніжне, еластичне, нетуге тісто, що трохи липне до рук. Посудину з тістом накрити рушничком і поставити в холодильник на 1 год.

Готуємо начинку. Цибулю почистити і порізати дрібними кубиками.

Гарбуз очистити від шкірки і натерти на крупній терці.

Цибулю обсмажити до прозорого стану на соняшниковій олії і вершковому маслі.

Потім до цибулі викласти гарбуз і, час від часу помішуючи, тушкувати на невеликому вогні 10-15 хв., поки гарбуз добре не зм’якне. В кінці додати сушений базилік, посолити і поперчити до смаку, перемішати і відставити з вогню.

Тісто вийняти з холодильника, ще раз добре його вимісити, підсипавши трохи борошна, скачати ковбаскою і розділити ножем на 15-16 рівних частин. Кожен шматок тіста обваляти в борошні.

Потім шматочки тіста розкачати в палянички, товщиною 4-5 мм. На кожну паляничку викласти приблизно по 1 ст. л. начинки.

Краї тіста зліпити як на фото.

Пиріжок обернути швом донизу і злегка притиснути його рукою, щоб не був надто високим.

Потім пиріжки посмажити на сковорідці. Це можна зробити двома способами. Обсмажити їх на малому вогні на сухій сковорідці (без олії) : 8-10 хв. з одного боку, і 7-8 хв. – з іншого.

Вже потім гарячі пиріжки змастити вершковим маслом.

Або обсмажити їх на невеликому вогні на олії, що значно швидше: по 3-4 хв. з кожного боку (до рум’яної скоринки).

Смажені таким чином пиріжки слід викласти на салфетку, яка вбере зайвий жир. Пиріжки з гарбузовою начинкою готові.