Пиріжки з гарбузом
Інгредієнти для тіста:
- кефір - 250 г
- борошно - приблизно 350 г
- яйця - 1 шт.
- соняшникова олія - 2 ст. л.
- сода - 1 / 2 ч. л.
- дрібка солі
Інгредієнти для начинки:
- гарбуз - 500 г
- ріпчаста цибуля - 250 г
- вершкове масло - 2 ст. л.
- соняшникова олія - 2 ст. л.
- сушений базилік
- сіль, чорний мелений перець
Приготування пиріжків з гарбузом.
Готуємо тісто для пиріжків. В посудину налити кефір, додати яйце і соду, ретельно перемішати.
Потім додати 200 г борошна.
Перемішати.
Після того додати олію, знову перемішати.
Потім, поступово додаючи решту (або скільки забере) борошна, замісити ніжне, еластичне, нетуге тісто, що трохи липне до рук. Посудину з тістом накрити рушничком і поставити в холодильник на 1 год.
Готуємо начинку. Цибулю почистити і порізати дрібними кубиками.
Гарбуз очистити від шкірки і натерти на крупній терці.
Цибулю обсмажити до прозорого стану на соняшниковій олії і вершковому маслі.
Потім до цибулі викласти гарбуз і, час від часу помішуючи, тушкувати на невеликому вогні 10-15 хв., поки гарбуз добре не зм’якне. В кінці додати сушений базилік, посолити і поперчити до смаку, перемішати і відставити з вогню.
Тісто вийняти з холодильника, ще раз добре його вимісити, підсипавши трохи борошна, скачати ковбаскою і розділити ножем на 15-16 рівних частин. Кожен шматок тіста обваляти в борошні.
Потім шматочки тіста розкачати в палянички, товщиною 4-5 мм. На кожну паляничку викласти приблизно по 1 ст. л. начинки.
Краї тіста зліпити як на фото.
Пиріжок обернути швом донизу і злегка притиснути його рукою, щоб не був надто високим.
Потім пиріжки посмажити на сковорідці. Це можна зробити двома способами. Обсмажити їх на малому вогні на сухій сковорідці (без олії) : 8-10 хв. з одного боку, і 7-8 хв. – з іншого.
Вже потім гарячі пиріжки змастити вершковим маслом.
Або обсмажити їх на невеликому вогні на олії, що значно швидше: по 3-4 хв. з кожного боку (до рум’яної скоринки).
Смажені таким чином пиріжки слід викласти на салфетку, яка вбере зайвий жир. Пиріжки з гарбузовою начинкою готові.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 26030
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-10-17
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (9):Доброго дня! Дуже Вам дякую за смачний рецепт!!!!!:) Але в мене є одне але...чомусь тісто в мене вийшло не таке....дуже липло до рук і муки я додала набагато більше, ніж написано в рецепті....варенички рвалися, а деякі зовсім не хотіли склеюватись....але коли я з горем пополам їх зліпила, посмажила вийшли дуже смачні :) Може я щось не так додала?
Якщо Ви все робили за рецептом, – то напевно причина в борошні. Або, можливо, Ви не залишили тісто на годину, щоб воно вистоялось. Але добре, що в кінцевому результаті у Вас все вийшло смачно :)
Дякую за рецепт)))) мені дуже сподобалися пиріжки)))
Дійсно, муки йде значно більше. Але пиріжки – супер. Щойно зробила. Дякую за рецепт.
Прошу, рада, що пиріжки Вам сподобались :)
Дівчата, вставлю свої п’ять копійок, бо і в мене схоже тісто. Борошна не треба більше додавати, я змащую руки олією (тісто місить хлібопічка) і тарілочку на якій ліплю пиріжки змащую. Тоді ліпити такі пиріжки просто насолода і ніщо ні до чого не липне. Це я так дякую за начинку. :)
Пані Любцю, в черговий раз вдячна вам за гарний рецептик! Крім пиріжків, спробувала зробити з цією ж начинкою вареники. Вийшли супер! Здоров’ячка вам і процвітання!
Тетяно, щиро дякую :)
І Вам – здоров’я, радості й добра!