Уха
Інгредієнти:
- вода - 2,5-3 л.
- короп (може бути будь-яка риба) - 1 кг
- картопля - 700 г
- морква - 200 г
- цибуля - 1 шт. (велика)
- корінь петрушки - 70 г
- лавровий лист - 2-3 шт.
- сіль, перець (мелений і горошком)
- горілка - 1 ст. л.
- зелень до смаку
Приготування:

Рибу почистити, добре промити. Відрізати голову і хвіст і кинути в киплячу воду (з голови обов'язково вийняти зябра, інакше юшка буде гірчити), варити 30 хв. на малому вогні, після чого витягнути з каструлі.

Корінь петрушки і цибулю почистити, зробити глибокі надрізи навхрест.

Картоплю почистити, нарізати кубиками.

Моркву почистити, нарізати соломкою.

Цибулю і корінь петрушки покласти в киплячий бульйон.

Додати нарізану картоплю.

Слідом за картоплею додати моркву, довести до кипіння, посолити і кинути перець горошком. Варити 10-15 хв.

Тим часом рибу нарізати на порційні шматки.

Додати в каструлю.

Відразу кинути лавровий листок. Швидко довести до кипіння і варити 10 хв. на малому вогні.

Потім додати 1 ст. л. горілки.

Відставити з вогню, накрити кришкою і дати настоятися 30 хв. Після чого вийняти цибулю і корінь петрушки. Уха з карпа готова.
При подачі юшку поперчити (бажано свіжомеленим перцем), посипати зеленню за смаком.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!