Уха
Інгредієнти:
- вода - 2,5-3 л.
- короп (може бути будь-яка риба) - 1 кг
- картопля - 700 г
- морква - 200 г
- цибуля - 1 шт. (велика)
- корінь петрушки - 70 г
- лавровий лист - 2-3 шт.
- сіль, перець (мелений і горошком)
- горілка - 1 ст. л.
- зелень до смаку
Приготування:
Рибу почистити, добре промити. Відрізати голову і хвіст і кинути в киплячу воду (з голови обов'язково вийняти зябра, інакше юшка буде гірчити), варити 30 хв. на малому вогні, після чого витягнути з каструлі.
Корінь петрушки і цибулю почистити, зробити глибокі надрізи навхрест.
Картоплю почистити, нарізати кубиками.
Моркву почистити, нарізати соломкою.
Цибулю і корінь петрушки покласти в киплячий бульйон.
Додати нарізану картоплю.
Слідом за картоплею додати моркву, довести до кипіння, посолити і кинути перець горошком. Варити 10-15 хв.
Тим часом рибу нарізати на порційні шматки.
Додати в каструлю.
Відразу кинути лавровий листок. Швидко довести до кипіння і варити 10 хв. на малому вогні.
Потім додати 1 ст. л. горілки.
Відставити з вогню, накрити кришкою і дати настоятися 30 хв. Після чого вийняти цибулю і корінь петрушки. Уха з карпа готова.
При подачі юшку поперчити (бажано свіжомеленим перцем), посипати зеленню за смаком.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 202565
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2011-09-09
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (40):Дуже смачно і просто. Замість кореня петрушки можна кидати сушену або свіжу зелень.
Дякую, просто і дуже смачно.
Смачно) дякую за рецепт.
Вже в процесі готування, але мені ціаво, для чого горілка?
Горілка додає специфічного присмаку, на скільки мені відомо, багатьом так подобається, хоч цей інгредієнт не є обов’язковий.
Моркву нарізають малими кубиками, і кидають у кип’яток першою, тому що вона вариться довше за решту продуктів.
Готувала по вашому рецепту не було тільки кореня петрушки і вийшло дууууже смачно ніколи не варила уху тепер вмію дякую за рецепт!
Оксана, рада, що у вас все вийшло :)
Зварила по Вашому рецепту ,правда забула додати горілку, але це на смак не вплинуло, бо уха вийшла дійсно дуже-дуже смачною. Раніше в мене така смочна не вдавалась. Дякую за рецеп!!!!!!!!
Дуже смачно і просто. Замість кореня петрушки можна кидати сушену або свіжу зелень.
Можна кинути рису.
Мені 10 і в школі ми дівчата варили уху однокласники в захваті і я теж, дякую!!!
Катрусю, як гарно, що рецепт Вам знадобився. На здоров’я! :)
Дякую за рецепт, друзі оцінили :)
Уха вийшла дуже смачна. Навіть діти їли, а вони уху ніколи не їли. Дякую вам Люба за смачний рецепт.
Дякуємо за рецепт. Чоловік зварив, – дуже смачно!
А я Вам дякую за відгук ;)
Я сам воєнний повар. Варив уху за вашим рецептом. Дуже-дуже смачно, так тримати!
Дякую за рецепт. Дуже смачна узагалі, всім сподобалося. Навіть без горілки))
Вперше готував – смакота.
Дякую за коментарі! Готую по Вашому рецепту.
Скажіть а коли саме додати горілку? Коли ще кипить 10 хв?чи коли зняла з вогню?
Ангеліно, я додаю горілку і одразу відставляю з вогню.
Дякую за смачний рецепт і фото які допомагають в приготуванні.
Я теж так варю, але при цьому: 1. Голову, хвіст та плавники в марлю зручно витягнути із казанка і охолодити, обібрати їстівні кусочки і покласти назад в уху. 2. Горілки заливаю рюмочку гр. 50. Коли кипить - спирт випаровується, а смак покращується і дітям теж можна.
Уха за Вашим рецептом вийшла дуже смачною!Дякую!Я ще додавала трішки селери.
Смачноо, всім сподобалось.
Не потрібно рибу витягати з кастрюлі, а варити все разом, кидаєте всі інгрідієнти,вода закипить,робите малий вогонь і варите пів години все разом,тоді уха буде навариста і ще смачніша.
Добрий день, підкажіть, а якщо додати солоні огірки ?
Зараз буду варити сподіваюсь вийде смачно! Доброго ранку всім.
І Вам доброго ранку і смачного :)
Дуже дякую вам за рецепт! Смачнішої ухи ще не куштував.
Дідовський рецепт ніколи не підводить))))