Приготування брауні з коньяком і горіхами.
Брауні – відомий американський десерт з дуже насиченим шоколадним смаком, що традиційно подається у вигляді пласких невеликих квадратиків. Особливістю такої випічки є м’яка волога серединка. Тому дуже важливо не перетримати брауні у духовці. Я випікала брауні у формі розміром 22х28 см.

Просіяти борошно з какао.

Горіхи злегка обсмажити на сухій сковорідці або підсушити в духовці.

Шоколад з маслом розтопити на водяній бані.

Розтоплений шоколад трохи охолодити і додати до нього горіхи та коньяк. Перемішати.

В окремій посудині виделкою перемішати (але не збивати) яйця з цукром та ванільним цукром до однорідного стану.

Потім яйця додати до шоколадно-горіхової суміші. Перемішати.

Слідом додати просіяне борошно з какао (краще додавати частинами) і…

…ретельно перемішати ложкою. В результаті маємо отримати в’язке тісто, як на фото.

Форму застелити пергаментним папером, папір змастити вершковим маслом. У форму вилити шоколадне тісто.

Випікати брауні у заздалегідь розігрітій до 180 °С духовці, приблизно 20-25 хв. Потім випічку слід охолодити, порізати на невеликі квадратики і подавати до столу. Брауні з коньяком і горіхами готове.