Брауні з коньяком і горіхами
Інгредієнти:
- яйця - 3 шт.
- цукор - 150 г
- вершкове масло - 130 г
- борошно - 130 г
- какао-порошок - 20 г
- шококлад - 150 г (у мене 100 г молочного і 50 г чорного)
- горіхи (в мене мигдаль) - 150-200 г
- коньяк - 4 ст. л.
- ванільний цукор - 2 ч. л.
Приготування брауні з коньяком і горіхами.
Брауні – відомий американський десерт з дуже насиченим шоколадним смаком, що традиційно подається у вигляді пласких невеликих квадратиків. Особливістю такої випічки є м’яка волога серединка. Тому дуже важливо не перетримати брауні у духовці. Я випікала брауні у формі розміром 22х28 см.
Просіяти борошно з какао.
Горіхи злегка обсмажити на сухій сковорідці або підсушити в духовці.
Шоколад з маслом розтопити на водяній бані.
Розтоплений шоколад трохи охолодити і додати до нього горіхи та коньяк. Перемішати.
В окремій посудині виделкою перемішати (але не збивати) яйця з цукром та ванільним цукром до однорідного стану.
Потім яйця додати до шоколадно-горіхової суміші. Перемішати.
Слідом додати просіяне борошно з какао (краще додавати частинами) і…
…ретельно перемішати ложкою. В результаті маємо отримати в’язке тісто, як на фото.
Форму застелити пергаментним папером, папір змастити вершковим маслом. У форму вилити шоколадне тісто.
Випікати брауні у заздалегідь розігрітій до 180 °С духовці, приблизно 20-25 хв. Потім випічку слід охолодити, порізати на невеликі квадратики і подавати до столу. Брауні з коньяком і горіхами готове.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 12793
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2014-01-24
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (12):Вчора випробовувала цей рецепт. Смакота! І легко готується. Пекла рівно стільки скільки вказано в рецепті і все вдалось =) Дуже ароматний смаколик. Дякую!
А мій смаколик допікається! І аромат стоїть такий ммммммммм ням-ням)))
Можна додати грецькі горіхи замість мигдалю? І чи можна взагалі горіхи не додавати?
Віта, горіхи, як і коньяк не є обов’язковими компонентами брауні. Тому, звичайно, горіхи можна використати будь-які або не додавати їх взагалі.
Готувала брауні, вийшло дуже смачне і ароматне, додавала подрібнені грецькі горіхи, смакота.
Скажіть будь ласка якого розміру форма має бути, щоб на цю порцію квадратики були не зависокі і недуже плоскі, дякую).
Надіє, в передмові до рецепту вказаний розмір форми, в якій я випікала брауні (22х28 см).
Вже готую, дуже смачно і легко, чудовий рецепт. Дякую***
Люба, величезне дякую за рецепт, пекла брауні (додавала грецький горіх), – вийшло неймовірно смачно. Спасибі.
Софіє, на здоров’я 😉!!! Радію, що брауні Вам так посмакував 😁