Приготування клафуті з черешнею.
Клафуті я випікала у формі розміром 30х18х5 см.

Спочатку готуємо штрейзель. Лісові горіхи подрібнити в блендері.

В невелику миску просіяти борошно, додати подрібнені горіхи, порізане кубиками масло і цукор.

Все добре перетерти рукою і поки що покласти в холодильник.

Тепер готуємо тісто. В посудину збити яйця, додати мед, цукор, ванільний цукор і все перемішати вінчиком.

До яєчної суміші додати просіяне борошно і ретельно перемішати вінчиком до однорідної (без грудок) маси.

Продовжуючи збивати вінчиком, до яєць з борошном частинами додати вершки.

Тепер в невеликій каструльці або металевому горнятку повністю розтопити вершкове масло і на малому вогні кип’ятити його ще 4-5 хв. до “горіхового” запаху. Таке масло додає особливого смаку страві, тому важливо цей момент не пропускати.

Потім масло трошки остудити, додати до тіста і ретельно перемішати вінчиком. Тісто залишити на 10 хв.

Тим часом слід підготувати форму. Форму змастити маслом і присипати цукровою пудрою.

Черешні помити і очистити від плодоніжок. За рецептом кісточки вибирати не потрібно (так черешня краще зберігає свої смакові якості), але, за бажанням, це можна зробити :)

Тісто ще раз перемішати і вилити у форму.

Випікати клафуті у розігрітій до 180 °С духовці 30-35 хв.

Потім клафуті рівномірно присипати штрейзелем і випікати ще 10 хв. Клафуті з черешнею від Мішеля Рота готове.