Спочатку готуємо штрейзель. Лісові горіхи подрібнити в блендері.
В невелику миску просіяти борошно, додати подрібнені горіхи, порізане кубиками масло і цукор.
Все добре перетерти рукою і поки що покласти в холодильник.
Тепер готуємо тісто. В посудину збити яйця, додати мед, цукор, ванільний цукор і все перемішати вінчиком.
До яєчної суміші додати просіяне борошно і ретельно перемішати вінчиком до однорідної (без грудок) маси.
Продовжуючи збивати вінчиком, до яєць з борошном частинами додати вершки.
Тепер в невеликій каструльці або металевому горнятку повністю розтопити вершкове масло і на малому вогні кип’ятити його ще 4-5 хв. до “горіхового” запаху. Таке масло додає особливого смаку страві, тому важливо цей момент не пропускати.
Потім масло трошки остудити, додати до тіста і ретельно перемішати вінчиком. Тісто залишити на 10 хв.
Тим часом слід підготувати форму. Форму змастити маслом і присипати цукровою пудрою.
Черешні помити і очистити від плодоніжок. За рецептом кісточки вибирати не потрібно (так черешня краще зберігає свої смакові якості), але, за бажанням, це можна зробити :)
Тісто ще раз перемішати і вилити у форму.
Випікати клафуті у розігрітій до 180 °С духовці 30-35 хв.
Потім клафуті рівномірно присипати штрейзелем і випікати ще 10 хв. Клафуті з черешнею від Мішеля Рота готове.