Тілапія запечена з томатами та оливками
Інгредієнти:
- філе тілапії (розморожене) - 4 шт (приблизно по 160 г)
- помідори черрі - 500 г
- оливки - 150 г
- каперси - 1 ст. л. з вершком
- базилік (свіжий чи заморожений) - 10 листочків
- оливкова олія - 3 ст. л.
- сіль, чорний мелений перець
Інгредієнти для соусу:
- оливкова олія - 4 ст. л.
- лимонний сік - 2 ст. л.
- сіль, чорний мелений перець

Приготування запеченої тілапії.

У форму для запікання викласти помідори, оливки, каперси, порізаний базилік. Якщо каперси засолені, їх перед використанням слід замочити у воді. Щоб томати краще пускали сік, кожен помідор можна проколоти ножем. Все трохи посолити, поперчити, додати оливкову олію і перемішати. Помістити у розігріту до 180 °С духовку і запікати приблизно 15 хв., поки помідори не пустять сік.

Для соусу у невеликій посудині змішати оливкову олію, лимонний сік, сіль та чорний мелений перець.

Запечені томати і ін. відсунути вбік, у форму викласти злегка підсолене рибне філе.

Поверх риби ложкою викласти запечені томати з оливками та каперсами. Потім все полити соусом (2 ст. л. соусу залишити, ним будемо поливати готову страву) і запікати ще приблизно 30 хв. до готовності риби.

Рибу разом з томатами, оливками та каперсами порційно викласти на тарілки і полити соусом, що залишився. Також таку рибу можна подавати з картопляним пюре чи відвареним рисом, поливши їх соком, що залишився у формі після запікання риби. Тілапія запечена з томатами та оливками готова.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!