філе тілапії (розморожене) - 4 шт (приблизно по 160 г)
помідори черрі - 500 г
оливки - 150 г
каперси - 1 ст. л. з вершком
базилік (свіжий чи заморожений) - 10 листочків
оливкова олія - 3 ст. л.
сіль, чорний мелений перець
Інгредієнти для соусу:
оливкова олія - 4 ст. л.
лимонний сік - 2 ст. л.
сіль, чорний мелений перець
Приготування запеченої тілапії.
У форму для запікання викласти помідори, оливки, каперси, порізаний базилік. Якщо каперси засолені, їх перед використанням слід замочити у воді. Щоб томати краще пускали сік, кожен помідор можна проколоти ножем. Все трохи посолити, поперчити, додати оливкову олію і перемішати. Помістити у розігріту до 180 °С духовку і запікати приблизно 15 хв., поки помідори не пустять сік.
Для соусу у невеликій посудині змішати оливкову олію, лимонний сік, сіль та чорний мелений перець.
Запечені томати і ін. відсунути вбік, у форму викласти злегка підсолене рибне філе.
Поверх риби ложкою викласти запечені томати з оливками та каперсами. Потім все полити соусом (2 ст. л. соусу залишити, ним будемо поливати готову страву) і запікати ще приблизно 30 хв. до готовності риби.
Рибу разом з томатами, оливками та каперсами порційно викласти на тарілки і полити соусом, що залишився. Також таку рибу можна подавати з картопляним пюре чи відвареним рисом, поливши їх соком, що залишився у формі після запікання риби. Тілапія запечена з томатами та оливками готова.