Паста з анчоусами та броколі
Інгредієнти:
- паста (у мене фузіллі) - 300 г
- анчоуси - 1 баночка (80 г)
- капуста броколі - 1 качан
- часник - 2-3 зубчики
- червоний гострий перець - 1 / 2 шт.
- зелень петрушки - півпучка
- оливкова олія (для смаження) - 3 ст. л.
- сіль, чорний мелений перець - за смаком
- сир Пармезан - за бажанням

Приготування пасти з анчоусами та броколі.

Капусту броколі розібрати на суцвіття. Грубі стебла порізати плястерками.

Перець очистити від насіння і дрібно нарізати, часник подрібнити ножем.

Анчоуси нарізати маленькими шматками, як на фото.

Зелень петрушки подрібнити ножем.

Капусту викласти у киплячу підсолену воду, довести до кипіння і варити до готовності, приблизно 7-8 хв., після чого відкинути на друшляк.

Пасту також викласти у киплячу підсолену воду (можна використати воду, де варилася капуста), довести до кипіння і варити стільки хвилин, скільки вказано на упаковці.

Поки вариться паста у великій сковорідці на оливковій олії підсмажити часник з перцем до ледь золотистого кольору часника.

Потім додати анчоуси, перемішати і відставити з вогню. Смажити анчоуси не потрібно.

Пасту відкинути на друшляк, додати до анчоусів, поперчити, при потребі досолити і ретельно перемішати.

Потім до пасти додати броколі і подрібнену зелень петрушки. Знову перемішати.

Гарячу пасту з анчоусами і броколі викласти на порційні тарілки, притрусити тертим сиром Пармезан і подавати до столу.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!