Капусту броколі розібрати на суцвіття. Грубі стебла порізати плястерками.
Перець очистити від насіння і дрібно нарізати, часник подрібнити ножем.
Анчоуси нарізати маленькими шматками, як на фото.
Зелень петрушки подрібнити ножем.
Капусту викласти у киплячу підсолену воду, довести до кипіння і варити до готовності, приблизно 7-8 хв., після чого відкинути на друшляк.
Пасту також викласти у киплячу підсолену воду (можна використати воду, де варилася капуста), довести до кипіння і варити стільки хвилин, скільки вказано на упаковці.
Поки вариться паста у великій сковорідці на оливковій олії підсмажити часник з перцем до ледь золотистого кольору часника.
Потім додати анчоуси, перемішати і відставити з вогню. Смажити анчоуси не потрібно.
Пасту відкинути на друшляк, додати до анчоусів, поперчити, при потребі досолити і ретельно перемішати.
Потім до пасти додати броколі і подрібнену зелень петрушки. Знову перемішати.
Гарячу пасту з анчоусами і броколі викласти на порційні тарілки, притрусити тертим сиром Пармезан і подавати до столу.